Stallmys och skrittur


Dagen i stallet började med att Urban slog på Hillbilly framskon han tappade igår. Sedan bytte jag några brodd oxå innan han fick gå ut i hagen, utan täcke för att lufta pälsen ;) skönt tror jag han tyckte!

Gav hästarna lunch och mockade sedan, samt fixade vatten och hö till Hillbilly. Mockade och så till Urbans två hästar också, eftersom han hjälpte mig att slå på HBs sko! :)

Sedan fick Hillbilly komma in till stallet, borstade och greja. Sedan körde vi lite trickträning och mys innan jag  bestämde mig för att ta en skrittur. Kan ju inte strunta i att rida sista dagen på året ;)
Hillbilly var som vanligt väldigt pigg och glad. Var ute ca 30-40 min! Red både i skogen och på grusväg(hårt som asfalt..)


Snyggingen i filten från New-Market!

Köpt på butik i Norge - billigt och bra ... ;) Och ja, jag var bara tvungen att leta upp ett rött nosludd som matchade! hihi










smidigt med snabbknäppen på tyglarna :D





där fick ni en liten bildbomb oxå ;D


Rebecca kommer att döda mig ..




det jag tänker säga idag är ett(?) intervju med mig .. jag har ... jag är 10 år och ja .. HAHA. jag har världens bästa "lillasyster" ♥


.. och hennes döda blick när hon skrattar är bara för bra ;)


Mina julklappar (bättre sent än aldrig? ;)







 

Detta ovan var det allra bästa ;) Sen har jag även fått en uuuurmysig fleecetröja att ha i stallet, supersnygga örhängen, flera olika parfymer och body lotion, smink, mycket pengar(:D) presentkort och maaaassoooor utav varma ridstrumpor och olika sorters sockar ;) Sen att jag fyllde år mindre än en vecka innan julafton görs att det jag fick då oxå räknas som julklappar! hehe

Vad har ni fått i julklapp? Länka gärna till ett inlägg, tkr det är jättekul att se vad folk fått/köpt :)


Filmen från gårdagens dressyr!


( Wiho! jag hittade sladden ;) eller ja fick en av Urban! hehe )

Jag vet inte vad Rebecca håller på med, men hon har en hel del ljud för sig ;) Och i slutet är det lite fail med korta snuttar där Hillbilly är trippig och bajsar och sen lite,lite trav. haha .. alltså är det inte jag som klippt i filmen (orka med det!) utan det är Rebecca som står för det ;) Och så får hon skrattattack i slutet .. haha älskar hennes skratt!

Det är faktiskt mest filmat i galoppen! (wow:D) och han är ju inte så stark där ännu. Det är först nu under vinter vi har kunnat jobba med "formen". Och då han vilat en vecka innan så är han ju lite ringrostig (och jag också!) så han vart lite springig och ostadig. Men jag är nöjd!

Och ni ska vara nöjda över att filmen läggs ut! för fyfan vad det har krånglat! :( haha!





Hillbilly 30/12-11


Idag blev det en lång uteritt (2½h) i skritt och ytterst lite trav. Red tillsammans med Sandra, Rebecca och Kristin!

Gick dock verkligen INTE bra idag. Så frusterande när man ska trava lite lugnt och han bara spänner sig och kortar upp halsen, sänker ryggen och benen bara springer. Om man ens får honom dit .. för det mesta passar han, lättar fram(små-stegrar) eller tar galopp. Frusterande för mig som sagt, och det är ju Hillbilly som får lida för mina problem .. eller hur man nu ska uttrycka sig.

Vi var verkligen tillbaka på ruta ett, och det gör så ont. Nej, jag vet inte ens vad jag ska skriva. Sjukt less.
Det var nästan "bra" att han även tappade ena framskon på vägen hem så att jag tvingades hoppa av och gå med honom hem. Annars hade vi bara bråkat ännu mer. .

Men det positiva idag då, för att bloggen inte ska ha allt för negativ ställning .. ;) Han var mycket fin i skritten när han väl slappnade av(vilket han faktiskt gjorde större delen av turen när vi skrittade! tumme upp!). Han jobbade med rörlig rygg och bog, och jag kunde variera takt och form utan problem eller "tjafs". Han var som vanligt där med andra ord. Sen så var vädret underbart också!

dåligt formulerat inlägg .. men orkar inte!






träns och pannband från Hööks , tyglar och nosludd från Hansbo , sadel Hippos appaloosa (prestige) Schabrak från Schockemöhle sports , stigbyglar - compositi , benskydd - Protector



ser ni vad RÖD han är i pälsen? xd


haha illa när till och med strumporna matchar?
 






Min söta, underbara gofis ♥

Imorgon blir det "lek" i paddocken. NH och kanske lite longering/lösa tömmar eller nåt sånt. Det var jättejättelängesen!


Tråkig uppdatering


Bloggen suger, och det blir ju inte bättre av att jag bara klagar på det hela tiden .. haha!

Får btw så j*vla mkt damp, om ni bara visste hur mkt jag krånglat med filmen från igår. Rebecca var ju såååå säker på att hon visste exakt vart sladden var så vi kunde ladda in den. Men visste hon det? NEJ. Så det var bara och leta .. hittade den inte förens imorse (började alltså leta igår eftermiddag) och den låg hemma hos hennes mormor? man ba jaa helt logiskt.. haha :)

Sen till nästa problem, varken min eller Rebeccas data hittade hennes mobil, så ja det blev ingen film där heller. Så då skickade vi över allt till min mobil, så att jag kunde lägga in det senare. Alltså typ nu, men tror ni jag hittar min sladd? NEJ! hahaha .. jag ger upp .. nejdå, men det dröjer nog nån dag eller två innan filmen kommer upp på bloggen. Så nu vet ni det .. ;)

Hillbilly 29/12-11


Härligt att vara i stallet igen! :) Och ännu roligare att rida! Hillbilly fick sig ett dressyrpass, eller mest "känna igenom-pass" i alla gångarter. Besviken på mig själv, då jag red dåligt eller ja, inte alls. Hatar mig själv och min ridning ibland alltså .. men Hillbilly kändes mjuk och fin, vilket var positivt. Trodde han skulle kännas väldigt framtung och stel då han vilat nästan en vecka. Men han kändes lätt och mjuk som sagt!


Totalkassa bilder från ridpasset(cp-kamera). Har fler bilder och film också, men det kmr kanske upp imorgon. Dessa bilder är endast från avtravningen, och jag är väl medveten om både mina och Hillbillys brister.



denna bild är tagen efter ridpasset, innan avskrittning därav att nosgrimman är uppknäppt. söten ♥















bloggen är trååååååkiiiiig



Ja, jag vet att bloggen är dö-tråk just nu.
Åker troligtsvis hem från Åmål i eftermiddag skulle jag tro, så uppdateringen blir snart bättre + att ni ska få se vad jag fått i julklapp. Har lixom inte prioterat bloggen..


Just det, Lamicell RG och BR-schabraket har kommit oxå, så ska hämta ut dom snarast möjligt! Lyx att jag inte behöver betala för dom, eftersom jag jobbade i stallet och därför får dom i julklapp! hihi


BR Schabrak Carribean Sea

frågan är: Vilket av dessa ska man inviga först?? ;)

söta vi är ;)






2 bilder från i somras (!!) .. som Saara skickat (: diggar sitsen alltså!!! men hästen är lika fin som alltid! ♥


svar på kommentar! :)

Anonym om Lite bilder från gårdagens avskrittning! ;):
Vart har du köpt det där tränset och hur mycket kostade det? (:

(på denna översta bild har jag bytt ut pannbandet till bling och tyglarna till ett par utan snabbknäppen, tagit bort söljan och satt dit ett nosludd;)





Tränset fick jag i födelsedagspresent för nån vecka sen, och det är från Hööks! Priset ligger på 479:-

Än sålänge är jag väldigt nöjd med det, lädret är mjukt och fint och passformen är super!


En såndär liten onödig uppdatering?



Dålig uppdatering! Men har helt enkelt inte haft tid eller lust till att blogga under julhelgen.
På julafton åkte jag till Grums och min bror där jag firade med mamma och Marcus (underbart galna ..haha) barn! kul , kul (:

Åkte på juldagen tillsammans med min andra bror, Joar och Linda till Åmål där vi allihopa hade det mysigt hos min syster Petra, där jag är kvar nu :) Åker hem imorgon eller dagen därpå.

Just nu spelar vi Nintendo Wii, har ätit pizza och varit en sväng i Bergvik idag också! Stor REA ju, hihi. Köpte mina efterlängtade skor!


Har förutom ätit god mat, och haft trevligt med släkten fått fina julklappar! Bland annat en "JumpIN" :D
hihi urmysig! Min syster vet precis vad jag vill ha ;) Så har jag fått parfymer, smink, supersnygga örhängen och andra "småsaker". Har ju inte öppnat alla paket än heller, har förhoppningsvis en systemkamera som väntar på mig under granen hemma på Mosserud, men det vore väl att hoppas på för mycket ... ;) drömma går ju!

Vet inte vad jag ska skriva mer just nu, hoppas ni haft en fin jul och att ni mår bra, typ! ;)

 


Bildbomb - Hillbilly med bruna mulen .. ;)
















Bilderna är från förra året. Va mkt snö det var då!  Nu bidde det en brun jul men men ;)


Jag och Hillbilly önskar er bloggläsare en riktigt god jul ;)

 


Ny bakgrund och header!


Ville ha lite mera vinterkänsla. Kan inte vädret vara som det borde, kan iallafall bloggen få vara lite vintrig. Slängde bara ihop något snabbt, men det duger ett tag? (:

Eftermiddagen har gått åt till att slå in julklappar och sen har jag bara chillat järnet! Så himla trött, ont i ryggen har jag oxå .. synd om mig ;)





Hade så gärna ridit ut tidigt imorgon, när det är julafton. Men utan snö blir det inte riktigt samma sak .. ^^


someone like you ♥







jag älskar dig. då, nu, föralltid ♥


Hur du gör flyingeknoppar!


Hanna och Rebecka som bloggar på DailyHorses.blogg.se har gjort en väldigt bra film som visar steg för steg hur du gör såkallade Flyinge-knoppar! Jättebra video, den är tydlig och ser väldigt proffsigt gjord ut!



Kolla in deras blogg, den är riktigt bra! Hanna rider även en ridtravare ibland, superfin och duktig häst verkligen! :)


lika snabbt som snön kom, försvann den igen!



igår



idag



:'(


Hillbilly 23/12-11


Är så sjukt trött! Var verkligen en lång dag igår och efter Töcksfors så skulle jag och Emma hipp som happ byta rum. (Äntligen slipper jag bo i en garderob .. HAHA) Var färdig med allt runt 4 på natten/morgonen? och då somnade jag så fort huvudet kom mot kudden .. Vaknade runt 11 och gick ut till stallet!

Hillbilly var verkligen trevlig idag! Hade ju tänkt endast skritt, men då underlaget var perfekt för en joggintur, fick det bli det :) Skrittjobbade länge och han kändes mjuk och fin. Travade igång helt kravlöst, då han alltid brukar bli "upprörd" och stressad när man börjar kräva saker. Så travade helt kravlöst ett bra tag innan vi tog en lång skrittpaus.

När vi sedan travade igång igen sökte han sig självmant neråt, så då jobbade jag vidare med det. Och han blev ju lite tung i handen och sprang lite fort emellanåt, men sjukt nöjd för det är inte ofta jag klarar att jobba honom i såpass lugn trav som det ändå var och låg form som jag kunde göra idag! Superkul. Även på hemväg gick det galant att variera formen och takten utan att han blev stressad/spänd eller började passa/ta galopp eller likande för att slippa undan. Hur kul som helst! Min fina ♥

Efter att jag ridit HB så skrittade jag även Loke en sväng, han var pigg och glad som vanligt!
Har nyligen kommit in från stallet, har slagit in julklappar och ska även packa och lite sånt eftersom jag imorgon åker till brorsan och firar, sedan på söndag till syrran. Ska bli kul att träffa släkten, och få paket ;)


taggad ?







Shockemöhle sports ♥






Igår kom (äntligen!) schabraket jag fått av mamma i födelsedagspresent OCH julklapp. Bilderna gör det dock inte rättvisa! Det är SJUKT snyggt :D Tack igen mamma! ♥

 


Lite bilder från gårdagens avskrittning! ;)



 
borstat tänderna?


galet söt (a)




bjuder på denna ;)
 


HAHA!

btw; TITTA VI HAR SNÖ! :D :D :D
UPDATE: FAN! har regnat hela jävla natten :( Hej Isgata!


Hillbilly 22/12-11


Hillbilly var helt underbar  att rida idag! hihihihihi. Dressyr i paddocken, skritt och trav. Fokus var som vanligt:
Rörlig rygg, ordentligt sug i bettet, fram och bakben som rör sig långt fram och lite uppåt ;)

I början var han rätt stel i högersidan, men det släppte snabbt genom att vi jobbade öppnor, inåtställning/utåtställning och ja, lite lösgörande helt enkelt! Red lätt under hela travarbetet och varierade formen mycket och ofta. Han hade hela tiden lugn och fin arbetstrav, fast med mycket rörlighet. Känslan var på topp verkligen! Log under hela passet, och såhär låt det : braaa gubben, va duktig du är killen,  braaa, rätt, fiiin !  (a)



Köpte ett ROSA nosludd på hästshopen idag oxå, hehehe. Egentligen är det till grimman, då han får "skav" men var bara tvungen att prova det på tränset ;)

(han står i lite nerförsbacke på alla bilder)








lägg märke till att schabrakets paspoal bla är ljusrosa, och matchar med nosluddet .. ;) (a)











Orkar inte utvärdera så mkt av passet, men han var superfin verkligen! imorgon blir det en välförtjänt skrittur.


Torsdag

Dagen började med avslutning på skolan! yeay. Drack julmust och sen såg vi på en dansk film "SuperBror". Sen slutade vi, kändes lite onödigt att gå på avslutningen då det var det enda vi gjorde. men men (: NU ÄR DE JUL-LOV! hihi.

Gick med Nelly upp till City (pizzerian heter det;D) där vi mötte Louise och så åt vi. Riktigt kul och göttigöttgött! ;D



 

Louises fina iphone ;) gissa vilken dricka som är min? (a)
 



Sen var tanken att jag skulle stanna kvar i Årjäng och köpa de sista julklapparna, men då Anna också var i Årjäng åkte jag hem istället och gick direkt ut till stallet såklart!

Hillbilly var galet fin på ridpasset idag! men skriver mer om det i ett annat inlägg ;)
Efter att jag ridit HB så red jag även lilla skruttponnyn, Loke ♥ Skrittade en sväng barbacka, mys!


är han inte bedårande? bästa ponny! ♥


 

Sedan gjorde jag allt i stallet idag igen, drygt men nu får jag bägge schabraken jag beställt i julklapp. Så det var ju värt! ;)
Efter ett antal timmar kunde jag gå in och då var det bara att duscha och göra sig iordning för en tripp till Töcksfors! Köpte inte mkt, bara julklappar. Har nyligen kommit hem igen, och ska blogga,blogga,blogga , byta rum, städa och ta in hästar. Lång dag, men det gillar vi?


våga vara stolt!


Något som jag tänkt på ett tag är att hur många bloggare det är (inklusive jag!!) som kommer med "bortförklaringar" eller liknande när det gäller bilder/film eller kanske till och med text. Ungefär som att man inte vågar stå för att man faktiskt är jättenöjd och stolt över en träning/tävling. Varför är det så? Visst, klart man vill att sina bloggläsare ska tycka det ser bra ut och genom att sänka läsarens förväntningar så blir det kanske lättare att visa, allt handlar ju om påverkan och hur läsarna tolkar saker. 

Men alla har vi ju ändå både för och nackdelar i ridningen, oavsett nivå. Och samtidigt har ju alla ändå en sak gemensamt, viljan att bli bättre.


Detta inlägg är väl mest som en tankeställare till mig själv. Om jag är helt jävla cepe-lycklig (I rymden finns inga känslor! ♥) efter ett ridpass, så ska jag vara det! PUNKT.

Sen om man vill lägga ut film från ett pass som gick sådär, kan man ju alltid skriva ut att det inte gick nå vidare, och att det och det inte gick bra tex.  men jag vill och ska iallafall våga vara stolt när jag är det!



jag är jag, och Hillbilly är Hillbilly, vi är inte bäst men vi vill bli bättre.


HB ? :o


Det är kul när folk undrar om jag inte vet att HB står för hembrännt, men jo klart jag vet!
blir ju bara roligare då ju ;)


först var det mest som skämt, men nu säger/skriver jag det varje dag och ropar HB i hagen till och med.. fan va skumt om någon hör mig här ute i skogen xd - HB ... HÅÅÅÅBEEEE .. HAHA






denna bilden är btw så klockren insåg jag nu ;)

Dollar och HB: ÅHH VA HÄNDER INNE I RIDHUSET, NÅGOT KUL?? :D :D 
Jag och Julia : ÖÖHH WTF ?? och ser lika griniga ut bägge två .. haha döör


tidsinställt!


Idag är det avslutning på skolan, ska bli underbart med lov! Även om det är alldeles för kort, börjar 10:e januari igen, när börjar ni? (:

På skolan ska vi se på nån film, och sedan äta korv med bröd. HAHA, nej tack! Så istället ska jag och Nelly möta upp Louise i Årjäng så ska vi äta pizza på City ;) göööött!

När jag kmr hem blir det ridning i paddocken, och bloggelibloggning förstås!
kommer upp två tidsinställda inlägg till idag oxå, så kommentera på ;) haha


tävlar om ett tagelarmband!


Jag är med och tävlar med min mysigaste vinterbild hos mindwideopen.blogg.se!
http://mindwideopen.blogg.se/2011/december/lucka-17-vinn-ett-tagelarmband.html




Skulle bli otroligt glad om jag vann. Skulle betyda oerhört mkt att kunna ha Hillbilly med mig. hela tiden, hela livet. Alla sagor har sitt slut och om något år eller två är kanske även våran slut, hade varit underbart att ta med mig en del av honom, ända tills jag dör .. ♥
vill inte förlora honom, aldrig. Med ett symboliskt armband skulle det kännas lite lättare, som om att han alltid var där lixom, precis som jag vet att han är nu, men inte föralltid. hoppas, hoppas på massor av tur!


FML.


Det enda positiva idag tror jag är alla era goa kommentarer jag fått! tack, tack! ♥

Denna dagen kunde ju alltså ha varit bättre om man säger så. Igår var allt så himla bra, men idag så har allt gått fel ..  Startade dagen med att jag försov mig och råkade dricka gammal "Pucko" (det var stora klumpar i .. ) (Ni är inte ens hälften så äcklade som jag var, lovar!!! )
På skolan var det värre och kändes onödigare än vanligt .. tur det var sista dagen. Men usch får säkert IG i mer än två ämnen.

Hemma bestämde jag mig för att ridningen skulle gå jättebra och jag var jättetaggad! Men nja, det gick inte heller. I planeringen stod det skritt och trav i paddocken, men eftersom det kommit snö kunde jag inte låta bli att rida ut! Och jag får väl skylla mig själv som bestämde mig för att rida endast skritt och galopp. Han vart ju såklart jättetaggad, galoppen gick ändå bra spec högergaloppen faktiskt. Men red helt kravlöst i galoppen, förutom att det inte skulle gå i 180 ;)
Men efteråt vart han väldigt "stressad" och spänd så skrittade bra länge och försökte jobba lite låg form när han började slappna av. Gick väl kanske helt okej då (:

När jag kom tillbaka till stallet så tänkte jag "Va skönt att jag är färdig i stallet nu, och kan gå in tidigt för en gångs skull" Men precis då fick jag sms från Anna som frågade om jag kunde vara gullig och fylla vatten och göra höpåsar till Annas hästar och ge kraft till Kristins hästar. Just då har man bara lust att skriva: NEJ JAG ÄR INTE GULLIG !!!! haha .. Det var ju inte mycket hon bad mig om att göra, men jag vill inte gå in om stallet inte är helt färdigt, då får jag bara ångest över att Anna måste gå ut till stallet senare och göra färdigt för att jag är lat ...
(och så kan jag inte säga nej till människor jag respekterar)
Så det blev nästan 3h mer i stallet för att få allting färdigt.

Det känns som att jag förväntas vara helt jävla cepe-lycklig, och tacksam (vilket jag är!) över att ha någonstans att bo,(även om mitt rum är en garderob just nu .. hahaha) och att det är så underbara människor runt omkring mig (och för er nya läsare, så bor jag hos fosterfamilj sedan 5 år tillbaka) och har ju även en egen häst, och inte vilken häst som helst förstås. Men ibland känner jag mig bara ivägen och helt fel. men det är ju iallafall skönt att känna jag lyckas med nånting här i livet, mocka i ett stall .. sometimes you just gotta love life, right?



du är den stjärnan som lyser starkast i mitt liv ♥


Nu ska jag nog duscha och gå och lägga mig. Ingen livslust kvar ;) !
kanske ska ta och äta också, kom på att jag inte gjort det idag. För puckon "jag drack" räknas inte va? haha .. fyfan  va vidrigt!


Hiss


Stor hiss till 
Butik Quse! Har ju beställt hem två märkes-schabrak därifrån inom en vecka och har hela tiden fått mycket trevliga svar och bra med hjälp. Hemsidan är stilren och snygg, det är lätt att hitta och jag har nog aldrig sett snyggare produktbilder! :)


Ska definitivt kika in på deras sida först av alla gånger jag funderar på att beställa hem något.
Gör som jag och gilla deras sida på facebook och ta del av GRYMMA erbjudanden!



BR Schabrak Carribean Sea



dessa godingar är påväg! kan knappt vänta tills jag får prova dom på Hillbilly :D


du är vacker - favoriter i repris























tänk att jag, jag har turen att ha en sån fin vän vid min sida. Älskade och underbara knasboll! ♥


Hillbilly 20/12/11


Blev en skrittur idag oxå, som planerat! :)

Eftersom vi red bara på rakt "spår" igår så red vi mitt ute i skogen idag! Hann rida medan det var ljust, så jag såg vart jag red och Hillbilly vart han satte ner hovarna ;) haha ne men han lyfter så fint så och älskar verkligen att gå i skogen, över stock och "sten", Upp och nedför.

Han var som vanligt pigg och glad, med en liten smula damp ;) Men fin var han ändå! Jobbade låg form och lite halter och skänkelvikningar. Men för det mesta fick han bara skritta på långa tyglar, i räserfart om HB själv får bestämma, haha!

Efter ridturen jobbade jag i stallet, tog ett bra tag men hade sällskap av Julia, så det blev mycket roligare!
+ att jag nu får BR-schabraket "gratis" av Anna ^^ I love en bra deal !! ;)



vadå? det är inte alls vi som tagit sönder staketet ..




brun mule ♥ hihi




 

 


Nu blir det inge schabrak-köp under hela 2012!! ;)



BR-schabrak för halva priset ( 149:- ) beställt! Helt okej pris alltså ^^

Sorry till alla er andra som oxå var ute efter det! haha. Tror ni jag lyckas med att ha schabrak-köpstopp under hela nästa år? det tror inte jag .. ;)


random shit


Efter svenskan (som var håltimme ;) vart jag "tvingad" till matsalen med Sonja xd de var inga andra i klassen som skulle med, men det var julbord så det var lixom bokat typ. haha. så jag tänkte jag följer väl med då, bättre än att sitta vid datorn och dryga. Men så visade det sig att Sonja skulle gå med särvux, OXÅ. hahahah. Så panik-smsade Lovisa och Evelina så dom kunde göra mig sällskap i matsalen ;) maten var lika äcklig som vanligt, men hade något att skratta åt iaf!

Sen följde jag med dom in på silbodal i typ en timme, och vad ska man säga? HAHA. Högstadiet är lika stört som det alltid har varit ;) vill gå om högstadiet!!! så mkt roligare man hade egentligen .. :)

Tog tidiga bussen hem och ska snart ut till stallet och rida, fixa allt till HB och göra allt annat i stallet idag oxå. Kommer va helt slut ikväll .. haha


Vit fodring - vad tkr ni ?

Jag tycker att dressyrträns med vit fodring är sjukt snygg på hästar med vita tecken! Stjärna, bläs spelar ingen roll för mig! Älskar det. Även fint på fuxar med tecken och skimlar. Ja, alla hästar med vitt på huvudet helt enkelt ;)

Annars tkr jag inte det är fint, skulle inte vilja ha det på Hillbilly tex då han har brun mule på vintern, och på sommaren är han helt ljusbrun/grå (haha)

Här ser ni ridtravaren Spookie som är svart med vita tecken, och har ett träns med vit fodring. Stilrent och snyggt! Bilden är från min och HBs första dressyrtävling då vi faktiskt inte kom helt sist ;) 


Dollar (hästen närmas, och med julia på ryggen!) tror jag skulle vara SJUKT snygg i träns med vit fodring.
Han är väldigt maffig och fin med vitt tecken i pannan och på mulen, skulle passa honom perfekt tror jag :) Bilden är från min och HBs andra tävling, och första hopptävling ♥


Slutsats: Jag ÄLSKAR vit fodring på mörkare hästar (helst mörkbruna/svarta) med tecken, lite eller mycket! allt är lika snyggt!

 Vad tycker ni? :D
 Tror ni att HB skulle vara snygg i nosgrimma (dressyr, alltså lite bredare) med vit fodring?


den här dagen blir bara bättre och bättre ..


Drömmer jag? haha :D


Började med idrott då vi hade styrka och konditionsträning. JÄVLIGT jobbigt, men fy så skönt och ROLIGT! :D
hoppas på go träningsverk imorgon, ;)

Sen skulle vi ha svenska, men läraren är sjuk. Så vi har en övning på Itslearning, som ska lämnas in. Så tekniskt sätt har jag slutat nu! Eftersom jag kan göra den uppgiften när jag vill, alltså hemma eller aldrig! ;)

Sen att jag lyckades boka ett turkost BR-schabrak för 149:- (halva priset;) igår kväll gör ju inte saken sämre!
får dock se om jag ska ha det eller inte, isåfall blir det schabrak-köpstopp HELA 2012 .. hahaha lycka till med det säger jag bara;)


Va många duktiga bloggare det finns!


Just nu känns det som att det är flera utav bloggarna jag läser dagligen som skriver otroligt BRA och läsvärda samt tänkvärda inlägg.

Bland annat Josefine - minfux.blogg.se har skrivit en del åsiktsinlägg och tankeställare det senaste, vilket gillas mycket!! :) Om det är någon som är bra på att få ut sina åsikter och tankar så är det hon ^^ och det är ju en JÄTTEBRA egenskap att våga stå för det man tycker, och vågra fråga, t.ex!

Sen fastnade jag för ett inlägg angående vintervila på Annas - withcrazyhorse.blogg.se blogg. Kunde inte ha skrivit det bättre själv! Som att mina tankar vart till ord :) hehe
Anna har en jättesöt och fin ridtravare oxå! :) så kolla in bloggen!


Annas fina "Colis" , ett av dom gulliga smeknamnen :D
hoppas det är ok att jag låna bilden!



Och lite allmänt om alla fina hästbloggar det finns därute. För storbloggarna verkar det gå bättre än någonsin med egna kollektioner (supersnygga grejer som DM skapat!) massor av roliga bloggtävlingar och det är avtal hit och dit. Och det är allmänt trevlig stämning, mellan alla bloggar. små som stora. tycker ni inte? :)

Kanske bara något jag fått för mig just nu, men det känns så . . bra :)
så kul det är att blogga! till och med jag med min lilla blogg har ju inspiration! jag kör på varannan vecka har jag märkt. Följer ett mönster ;) varannan vecka bra uppdatering, och motivation på topp. De resterande är blogg det tråkigaste och onödigaste som finns .. haha!

Nej men HISS till alla fina bloggare, och alla DUNDERBRA inlägg. Gud va roligt det är med bloggar, facebook och ja, hela internet egentligen. Inspiration och pepp säger jag bara! Inspiration och pepp. :D


Veckoplanering


Hillbilly har ju som sagt vilat i nästan 2 veckor, och jag "satte igång" honom idag. Så här ser veckoplanen ut just nu :)

Måndag:
skrittur barbacka
Tisdag: skrittur barbacka
Onsdag: skritt och trav i paddocken
Torsdag: skritt och ev. trav ute
Fredag: skritt
Lördag: VILA (julafton om ni missat det ;) om jag inte gör som förra året och går upp vid 6 på morgonen och rider ^^ fast då var det mycket snö och mys på så vis!
Söndag: skritt och trav i paddocken om jag hinner hem i tid, annars vila.


kommer säkert att ändras lite :) En lugn vecka, och veckan därpå kommer oxå vara lugn. Sen är det hårdträning som gäller ;)

Hillbilly får ingen "riktig" så kallad vintervila, utan han vilar istället en vecka eller två då det passar, och så är det året runt.
Detta år har vi även haft otur med småskador som gjort att han vilat 1-3 veckor lite då och då, både på vår/sommar/höst. Så detta blir nog superbra ändå det!



finaste killen ♥



 


Hillbilly 19/12/11


Tjiho! Idag har jag "satt igång" Hillbilly :) Tog en skrittur barbacka, till grusgropen och tillbaka. Så inte en så lång tur, men jobbade mycket låg form och öppnor! Han kändes väldigt fin för att ha vilat nästan två veckor.
Och han var SÅ glad över att få komma ut och röra på sig, märktes redan när jag borstade och tränsade. Han ville verkligen inte stå stilla för att jag skulle kunna ta en bild xd slängde med huvudet och skrapade med hoven! haha

Planering för veckan kommer upp lite senare :)


Hillbilly i nya tränset! :D (ska ta bättre bilder utomhus nån dag;)





tillbaka i stallet, dags för middag!


stallet blev så himla fint när det målades om i somras! :)


mycket fina grejer fick Romeo i julklapp!







2 st dressyrschabrak, backontrack-fleecetäcke + 4st BoT paddar, 2x4 benlindor, 2 par damasker med ludd, fleecetäcke med hals, fleecetäcke utan hals, 2 snygga grimmor, lädergrimma med klinkers(supermjukt läder!!) rött och svart vintertäcke med hals, fårskinnspad ridtäcke och några mer små saker som inte är med på bild! haha inte illa va? 
julklapp från en medryttare som kanke rider 1-2 ggr per månad, och bara BoT-täcket kostar nästan 2.000 .. :)

Allt detta fick Romeo utav sin 'medryttare'. Hillbilly är som skrivet tidigare bara liitee avundsjuk. Men som tur är får han låna om han frågar snällt ;)


Me and my ego!


Tjena mittbena!
Här sitter jag och hinner blogga. Gick upp runt 7 idag, ut och ge hästar frukost sedan mocka och greja. Så nu är allt i stallet färdigt!

Duschat och gjort mig iordning. snart skola! tagga :D :D :D emh not!

Hej! Jag heter Natalja, jag leker fjortis!

 





vad jag tkr om nya plattången? den är bääst :D


stallet ♥


Var i stallet ett tag nu på kvällskvisten (haha) , det var mycket snälla personer som mockat och
fixat vatten + hö till Hillbilly idag. Tack! ♥


Tog in Hillbilly och uuh va jag har saknat honom! hihi. Han fick sig en genomgång av magic brusch, och jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här: Men FYSATAN va bra dom borstarna är!! Räcker med ett svep, så är leran/stövet borta och det är bara att spola med kallt vatten så försvinner smutsen. Love Them! Så glad att jag köpte dem, helt klart värda sitt pris! Men nog om mb .. ;)

Ryktade länge med en mjuk borste efteråt och som vanligt står han typ och sover ^^ sötast i stan!
Just det, I fredags vart HB nyskodd med 4 brodd på varje såklart och snösulor! PERFA. Bara snön som fattas nu då ;)

Och Hillbilly är bara liitee avundsjuk på all fin utrustning Romeo fått utav sin 'medryttare':
Backontrack fleecetäcke, x antal BoT paddar, x antal otroligt snygga benlindor, damasker med ludd(!!) två dressyrschabrak, två fleecetäcken varav ett med hals, rött och svart vintertäcke med hals, och säkert något mer som jag glömt! Men om Hillbilly frågar snällt får han låna! han lånar mer än gärna BoT täcket och utvärderar senare ;)

Tog in resten av hästarna och gav utesovarna (självklart på lösdrift) hö.
Och har nu precis kommit in och tagit en lång, varm dusch med hårinpackning och hela köret. Så skönt!
Imorgon är det skola som gäller, 3 timmar foto på eftermiddagen (12-15) helt okej ändå (;




inte bara jag som är såpass töntig och matchar grimma och täcke, I HAGEN ? haha :)


mm min mat, stör mig inte xd


rykten klar och pyjamesen på!
riktigt fin och jämn man han har nu oxå! haha


födelsedagspresenter (är det Hillbilly som fyller år? ;)








* Plattång
- Philips SalonStraight Active ION
* Träns - CH (mitt är dock svart!)
* Ridvantar, fodrade (ej dom på bild)
* Svarta bakskydd - Equigard
* Schwarzkopf got2b smoothing lotion - motverkar friss, ger glans och fungerar även som värmeskydd tror jag?
* Mascara - maxfactor
* Lamicell schabrak (present till mig själv, från mig själv ;D)
* Schockemöhle schabrak
* + sadelpad som ej är med på bild!
* Och så fick jag en godispåse av alexis ;) sötnos!




Jättefina och välbehövda presenter! :D Stort tack till alla, och även till dom som grattat mig idag på bloggen, facebook och IRL!
;) ♥


Plattången var verkligen välbehövlig! Den jag använt nu det senaste är 6(!!) år gammal, stänger av sig HELA tiden och är tejpad .. haha. Och min dunderbra röda har ju oxå gått i sönder.. hehe. Jag plattar håret mkt jag ! Men denna verkar superbra! snygg design var det oxå ;)

Tränset har jag önskat mig länge! Riktigt snyggt, och älskar att det är svängt och fodrat bakom öronen. HB har lätt för att få skav där. Pannbandet ska dock bytas ut mot bling ;) jättemjukt och fint läder!

Fodrade ridvantar var välbehövligt :) får väl ta och börja rida med vantar nu.. det börjar bli liite kallt ;)

Svarta bakskydd då jag endast har ett par bruna och blåa (och såna som är slitna/fula eller för små). De bruna är av lika modell och märke som de bruna, och dom är superbra. Bra passform, och dubbla spännen så dom inte snurrar!

Smoothin lotion för håret var jättebra, för jag tar verkligen inte hand om mitt hår som jag borde! haha.

Mascara är alltid bra att ha :D

Padden var inget jag önska mig. men det är en svart TUNN anti-glid padd (heter det så? xd) och ska hjälpa sadeln att inte åka fram/bak. Har inte haft något problem med det, men jaja :)

Röda lamicell schabraket beställde jag ju igår, som en present till mig själv ;) (fick pengar av mormor och får köpa det jag vill, så schabrak + meeraaa saker ska det bli framöver)

Marinblåa schockemöhle schabraket är från mamma! ♥ Och borde kunna hämtas ut snart .. :)

Ska bli riktigt kul att prova alla nya saker på min lilla gris! Och att testa plattången på mig :D


Min dag (bokstavligt talat ;)

Har varit en mysig dag! Kom hem till årjäng runt ett. Då var det göra sig iordning för att Frida, Pontus och några mer kom för att fira mig och Emma, + att vi bakade massa gott! Åt mat och tårta också sen såklart ;)

Har inte hunnit med stallet än, och tror inte jag rider idag! Utan låter honom vila, kanske hela veckan och över jul och så. Men vi får se hur det blir :)

Kommer upp ett inlägg om vad jag fick för saker sen! ^^

Ett grattis kanske? ;)

17 år nu då! :P bara lite efter alla andra ^^


stort EGO-collage på mig för ovanlighetens skull xd haha. fjortisbilder <3




Just nu sitter jag nog på bussen påväg hem, till Hillbilly och stallet! :D hehe


Lördagsmys!


Sitter och tittar på Harry Potter och hemligheternas kammare med Isac ;)
Älskar verkligen HP-filmerna!

Har även ätit piizzaa och tidigare idag har vi julbakat och pysslat! mys det!
Kommer kanske upp lite bilder sen, hehe.

Imorgon åker jag hem mot Årjäng tidigt, bussen går vid 10 och jag är väl hemma runt 12 eller nåt :)
då ska jag rida!! Hillbilly har ju vilat i en och en halv vecka nu, hade tänkt låta han vila tills torsdag, alltså exakt två veckor, eller 2 och en halv .. men är så himla ridsugen! Så imorgon ska det bli underbart med en skrittur, barbacka! ♥
Fyller ju år imorgon också, blir hela 17 .. haha. känner mig fortfarande som 14 ;)
Ska bli barnsligt spännande och se vad jag får .. haha. Och om det är något av det jag önskat mig! tror dock inte det, då det är ganska dyra saker det mesta ^^





update:
ridtäcke och hackamore har jag skaffat nu. och det är inte just dom schabraken jag önskar mig, dom är bara snygga ;) samma sak med ridjackan och plattången!


Så sant , så sant .. :)

Hästens utbildning måste få ta tid
annars blir det ingen frid.
Först måste hästen förstå
och glöm inte att redan tidigt sköta om dess tå.

Hästen kan inte bära som ung
särskilt inte om Du är för tung,
När vi på ryggen ej kan sitta,
är det bra att ägna tiden åt att nyfiket studera och titta.
Under hästens utbildning kan det av flera skäl vara till gagn
att lära hästen att gå i vagn.

Först ska hästen bära sig,
innan han eller hon kan ta sig an även Dig
För att undvika att hästens rygg inte ska bli öm
Är det därför bra att arbeta i töm.

Om det på hästen ibland ska bli fason
Kan det vara bra med kapson.
Förr var det många som förstod
att nosen skulle vara framför lod

Nuförtiden är det många som ber sin häst att dansa vals
tyvärr med alldeles för kort hals
En gång i tiden red mest adeln
men vem vet hur mycket de kunde om sadeln

bland tror folket att det är fel på hästens tand
men glöm inte vikten av din hand.
Självklart att hästen ska arbetas med sans
annars hittar den aldrig sin balans

skrivet utav: Anders Eriksson


ett år gammal bild, som egentligen inte har med inlägget att göra! :)


Äntligen beställt!


Krånglade hela morgonen med att beställa :(
försökte med både det röda och bruna, men när man skulle lägga i varukorgen kunde inte sidan visas .. många som beställer samtidigt? ;)

Har varit ute på promenad, och nu när vi kom hem igen så försökte jag igen. då fanns BARA det röda kvar, haha!
ödet? ;)






Läckert va ? :D
jävla märkesnörd och shopaholic man bleve på senaste :o hehehe


Beslutsångest!


Hela 50 % rabatt på dessa schabrak från Lamicell (ENDAST IDAG). Vill verkligen beställa ett, Men VILKEN FÄRG ??

Är mest inne på det röda, då jag inte har något snyggt rött, men de andra är oxå snygga. Dock är ju ett marinblått schockemöhle påväg hem till mig . . ÅH JAG HATAR BESLUTSÅNGEST!





LAMICELL RG Schabrak ChocoLAMICELL RG Schabrak Maple RedLAMICELL RG Schabrak Navy

Vilket tkr ni? xd


saw VII

Precis sett färdigt sista SAW-filmen (saw 3D) med syrran! fattade inte så mkt, eftersom jag bara sett typ 2:an innan .. haha.
Men uuh vilka vidriga filmer det finns xd

Imorgon en ny dag! LÖRDAG :D Tror vi ska baka en massor och pyssla, hämta en gran också? haha.



saknar redan min fina hillbilly! på söndag när jag kmr hem ska jag förhoppningsvis kunna rida! ♥


ny design!

Vad tycker ni om nya designen? :)


Min kära syster som har hjälpt mig lite med kodmallen och så! Bilderna i bloggen är för stora, men nu framöver ska jag ladda upp dom i ca 600 och centrera varje gång. Snyggt?

Ska greja lite med koder och så, innan det blir fredagsmys med Saw 3, chips med dipp och ostbågar.
Är under helgen i åmål hos min syster, något av det bästa som finns! älskar min syster så otroligt mycket ♥

 



du gör mig lycklig, så lycklig! ♥





jag kommer aldrig kunna ge dig ens hälften av allt det du ger mig, du är underbar. det finaste jag har, och mitt allt.


Tävlar om snygga benlindor!

Dessa benlindor är verkligen jättemjuka och snygga!
Skulle passa perfekt med ett par marinblå till Hillbillys transporttäcke som är just mörkblått och ljusblått! :)



http://sodressage.blogg.se/2011/december/nyarstavling.html#comment


bloggtips!

Vill tipsa er om en väldigt bra blogg :) Tjejen som driver bloggen heter Sandra och har en ridtravare!
Det är BRA inlägg, hon står för sina åsikter, och jag håller med i varenda ord. Och om inte det var nog så är hon riktigt duktig på att fota!


www.slizer.blogg.se



Hoppas det är ok att jag låna bilden :)


Produktutvärdering - CRW Massolin

CRW Massolin är alltså märket på mina ridstövlar, som jag snart haft i 5 månader.
Priset för dessa är 1899:- och du finner dom hos
Hööks.



Är mycket imponerad över hur mjuka dom blivit! Har använt dom varje gång jag ridit i 5 månader. Det blir en hel del, men dom ser fortfarande ut att vara i nyskick faktiskt. Jag tycker dom är coola, lite annorlunda (nu tänker ni besserwissar därute .. men det är ju en KOPIA av Bocaj, omg :o haha ) och JAG tycker dom passar bra på både hopp och dressyrbanan! Iallafall för mig som är hobbyryttare och endast träningstävlar än sålänge! :D



Sen är det jättebra med snörningen, så att man kan ändra beroende på hur tjocka strumpor man har nu när det går mot kallar tider ;D haha! Tycker även att dom har en bra passform just pga den anlednigen. Dom är lite stora för mig precis ovanför foten, men det gör inte så mycket. Sålänge dom är riktigt tajta runt vaden är jag nöjd!


har du tråkigt?

Har du tråk ? Kolla in här: www.pratameddatorn.net (HAHA)
det är vad jag ägnat mig åt den senaste timmen .. eller inte ;) jag vart fan rädd först :o innan jag läste det var ett program, och inte en människa ;) smart där!

Har nyss kollat på "Spirit" för första gången i mitt snart 17-åriga liv ;) fyfan va mysig film!
Äälskar gamla disney-filmer!

Har inte hänt mkt idag, fixa stallet tidigt och sen har det bara vare chill. Imorgon ska jag till skolan oxå, whoho eller inte! Men ska gå igenom psykologin :)

Snart blir det att se bonde söker fru, sen duscha och sova. TRÖTT!




lite lik Hillbilly? xd


Dagens fråga!

Vilken sorts stigbygel föredrar du att rida med? Säkerhets med gummi, ledade, plast, compositi, kwick out, soft up, JIN .. ja , listan kan göras lång!

Mina favoriter är helt klart ledade och compositi :D


Natalja och Hillbilly

Fick inspiration från Josefine att skriva om min och Hillbillys lilla resa ^^

OBS! Varning för långt inlägg och många bilder! ;D

Under sommaren 2010 hade jag min häst (även han ridtravare) vid namn Biting Gay. Men jag höll som vanligt igång och red/körde alla möjliga hästar. Alltid fullt upp på Mosserud gård. Iallafall, En av hästarna jag fastnade mer och mer för var Hillbilly Moss.
5 år gammal, inkörd och nyligen inriden. Inridningen stod såklart Anna för och det flöt på. Helt otroligt snäll var han!

Liten Hillbilly, 2-3 år gammal


Och som sagt sommaren 2010 började jag rida honom mer och mer. Endast på uteritter dock, och bara för att det var kul. Hade inga som helst planer på att utbilda honom vidare, Han skulle ju bli tävlad i trav och monte. och jag red bara för att han var snäll och söt, typ.

De allra första bilderna som togs på mig och Hillbily! HAHA dör varje gång.






Mot slutet av sommaren och början av hösten 2010 blev jag dock ännu mera fäst vid denna otroliga pojk.
Så jag började rida "dressyr". Han sprang mest bara på, och jag oerfaren och dum som jag var slängde på honom en snodd för att han inte skulle bli lika stark och lära sig att gå "i form".

 



Det var även nu vi började "hoppa". Red över bommar på marken och upphöjda. Och det var efter ett ridpass då vi skuttat över ett mini-hinder och han tog galopp efteråt som jag faktiskt insåg att hey, varför inte lära honom galoppera också? Jag såg Hillbilly som min egna nu och hade två hästar att rida och sköta om.



Vi tränade mer och mer för Anna, (som jag bor hos och äger Mosserud Gård.) Men mestadels så red vi ut och hade roligt :) Han lärde sig vänstergalopp väldigt snabbt även om det gick i 120 både ute och i paddocken.

Dock var väldigt stark när man red ut och jag vet inte hur många gånger jag grät, var arg och hade ångest över allt som hände på dessa ridturer .. Han var inge trevlig överhuvudtaget att rida ut på. Han backade i diken, stegrade, vände hem  och stack hemåt i full travartrav och jag hade noll koll. Dock var inte jag den enda som red honom under denna period, och jag tror faktiskt inte det var mitt fel att han var som han var, utan det var dels utrustningen och hur den/dom andra människorna red honom eller hur deras ridstil är. Men det hör inte hit!



Vintern kom och vi fortsatte med att bara ha roligt, tränade för Anna då och då. Och ja, snodden var kvar.

Kommer ihåg att jag nyligen blivit medlem i gruppen "Vi med ridtravare" på facebook. Lade ut enbild på min älskling innan en ridtur där han hade snodd. Fick en helt vanlig kommentar "Varför rider du med snodd? :)" (eller ngt liknande)
Och svarade väl typ: Han jobbar bättre med ryggen, blir inte lika stark, går fint i form och blablabla(liten och korkad, dryg och trodde jag kunde allt).

Sedan rullade den ena efter de andra kommentaren in och det var allt från att snodd är en senväg - inte genväg, hästen tänker bakåt och ja, allt det där som är SANT. I början tog jag inte åt mig, visst det kändes, men jag skakade ändå av mig det rätt fort. Snodden fungerade ju bra för oss, HB var inte lika stark (böjde in nosen och tänkte bakåt istället) och gick fint i form (böjde/knäppte av i nacken) ...






Galoppen var inga problem alls, dock endast vänster än sålänge!


Sedan såldes min älskade Biting, efter en sommar/höst och vinter fylld av ångest och inte veta vad man ska göra, eller vart man ska ta vägen. Det var nästan omöjligt att välja mellan Biting och Hillbilly. Men HB var yngre, och jag såg honom som ett roligt projekt. Men det gjorde ont, jävligt ont att skiljas från Biting. Men tur jag hade kvar Hillbilly!







2011 började vi träna mer och mer dressyr. Dock tunnade han ut något så fruktansvärt,  i både hull och muskler vilket jag tyvärr inte såg själv.

Vid denna tid började även jag inse att snodd och andra såkallade hjälpmedel kanske inte är så bra ändå. Och det reds väldigt sällan med den. All energi lades på att få upp honom i hull och muskler.

Tillslut blev han rundare och i februari/mars någon gång började vi träna mer och mer i både dressyr och hoppning.
Jag satte även upp ett mål som jag håller än idag - ALDRIG mer hjälptyglar på Hillbilly.

Jag lärde mig med hjälp utav Anna, och hästbloggar (tro det eller ej) att rida HB i en riktig form, där han jobbade med hela kroppen. Gud så skönt det måste ha varit för Hillbilly som äntligen fick bli riden på riktigt och inte behöva spänna sig eller bli stressad, och för mig att känna "det går ju, och vad roligt det är". Och iochmed att vi red mera dressyr, blev han även MYCKET trevligare att rida ut på.

Egentligen kan man säga att HBs resa mot ridhäst började här.



Jag började även att hoppa mer och mer med Hillbilly och snäll som han var tog han sig över utan att riva. Även om benen var lite här och där. Min fina!
Nu började även högerfattningarna sitta, även om det gick snabbt och obalanserat.





Våren 2011 började vi även träna för Fredrik Hasselberg i hoppningen. Jag hade ridit för Fredrik många gånger innan, fast på andras hästar. Kan ju även tillägga att under denna tid jag hade Hillbilly tränade och tävlade jag ofta andras hästar på LB nivå i hoppning och dressyr.

Hoppräning för Anna




Som ni kanske ser, började han även tunna ur i muskler och hullet här. Detta såg jag dock (som tur är) Om jag inte sett det, borde jag inte ha haft häst.









Sommaren 2011 och vi tränade mer och mer och i takt med att han gick upp i hull och muskler blev han även trevligare att rida (såklart) Under detta ridpass var det något som släppte. Hillbilly slappnade av mer i alla gångarter, och gick att rida i lägre form.







Blir så glad, för Hillbillys skull när jag ser dessa bilder. Han ser så mycket lyckligare ut. Och inte konstigt det.

Sommaren började på riktigt och vi red MYCKET dressyr.



4 juni 2011 startade vi våran första tävling tillsammans. En träningstävling, LC:1 och jag var SÅ nöjd efteråt. Att galoppera ärevarv på hans första tävling var obeskrivligt :) Jag var jätteglad den dagen.

Trots att Hillbilly var spänd för allt det nya (helt klart förlåtet) , men seg från värmen och allt jag fokuserade på var att det skulle se mjukt ut, så jag åkte häst med händerna långt framme så gick det ändå bra, vi fick fint berömm från alla håll och jag var som sagt supernöjd.







Denna sommaren som varit lärde både jag och Hillbilly otroligt mycket. Och min syn på ridning och HBs utbildning gick helt klart åt det bättre hållet. Vi tränade mycket för tränare i hopp och dressyr.





Vi tränade en hel del för Fredrik i hoppningen. Och när vi hoppade så högt som 90-bana för första gången var jag så glad att jag trodde jag skulle spricka. Och det var först då jag började inse att vi faktiskt utvecklats en hel del.



Vi åkte också på en helgkurs hemma hos Fredrik på Hammarö. Och ovan som HB var, gick det väl inte sådär superbra. Han var trött i både knopp och kropp, men JAG lärde mig obeskrivligt mkt om hur mkt jag måste vara där och stötta, hjälpa så att vi kan utvecklas tillsammans.



Vi tränade mer och mer hoppning och när HB verkligen fattat och fått in lite snits så började han ÄLSKA det. Och blev mer vild än tam ;) haha nedå. Men vi började hoppa "högt", och svårare övningar som krävde  en del utav både mig och HB men vi hade superkul!





Hösten kom och Hillbilly blev bara finare och finare ^^






Under hösten startade vi våran andra tävling, och första hopptävling. En CR 50 och 70 cm. Felfria i bägge klasserna trots spänd och tittig häst då han var och är ovan med ridhus och att det var "tittiga" hinder(enligt HB;)
Men den dagen, LYCKA!



heheh .. läskigt våg-plank^^




Under hösten har vi såklart även ridit mycket dressyr och uteritter, och han har blivit otroligt mycket lugnare, lättare i handen och trevligare helt enkelt på uteritter(och på banan), i alla gångarter.



Första gången vi hoppade 1,10. Det var jätteroligt! Vilken duktig häst jag har!


Och ja, det är väl ungefär här vi är nu.

Sommaren 2011 gav oss så otroligt mycket. Eller under hela 2011, har utveckling bara gått framåt. Jag kan tacka mina underbara tränare,  Alla bloggar jag läst och mig själv, faktiskt. Utan att vilja låta för ego, så har min åsikt OM ALLT angående hästar ändrats. Jag tänker, planerar och SER.


Måste även skriva ett särskilt tack till Josefine. Även om jag inte känner henne IRL så har hon gett mig tankeställare om både det ena och det andra. Genom kommentarer på min blogg, på facebook och inlägg på hennes blogg. Kommer ihåg inlägg hon skrivit om TEX hjälptyglar, som jag "skrattat" åt? Och tänkt "så är det ju inte alls. hjälptyglar är ju en väldigt bra hjälp" Men nu FATTAR jag ju, hur jävla rätt hon har. Hon är och har varit ända sen jag började läsa bloggen, en förebild trots att jag tyckt hennes åsikter har varit allt ifrån rätt alla gånger! (kände mig antaligen jävligt träffad;) Josse är en sjukt duktig hästägare och ryttare som har åsikter som alla hästägare borde ha. eller åtminstone försöka ha :)

Förutom detta ser jag även en hel del utveckling utrustningsmässigt ;) Under sommaren har jag börjat bry mig mer om märken och kvalite. (Och all onödig utrustning som jag nu totaldissar, kan inte fatta hur jag ens kan ha haft det på min häst.)

Ser framemot 2012 då ska vi ha riktigt roligt och träna och tävla så fort vi får chansen! Har varit en hel del "små-skador" som har ställt till det för oss, därav att vi bara hunnit med 2 träningstävlingar. Men det känns ändå bra, en hopp och en dressyr under Hillbillys första år som "Omskolad".

Vi tillsammans är fortfarande under utbildning och har mycket att jobba med, vilket är jättekul. Man lär så länge man rider! 



Älskade häst och bästa vän!


Mål för 2012

Mål för 2012 är:

* Bygga mera muskler, så att Hillbilly blir starkare ridmässigt helt enkelt.
* Komma ut på fler tävlingar, i både hopp och dressyr.
* Jag vill skaffa grönt kort och starta åtminstone en lokal hopp.
* Men innan det ska vi debutera 80 och 90 på CR/P&J ;)
* Om möjligheter finns starta flera LC och debutera LB dressyr
* Allt ska finslipas! TEX skänkelvikningar i trav SKA sitta. Även om jag bara upplever känslan en halv sekund, det ska kännas.
* Hoppa 120cm .. det skulle vara kul ;) annars får vi väl hålla oss på 1,10 xd
* träna, träna, träna! :D
* Ha roligt!
* Ett mål är oxå att hoppa terräng i trossnäs, gärna innan vi drar på fälttävlansläger i Halland till sommaren .. omg
HAHAH nervös redan, är det normalt? ;d


2011 hann vi endast med en dressyr och en hopp! Men vilken skillnad det blivit .. Ser framemot 2012 och då jäklar ska vi träna,träna och täävla! :D




Tävlar om HV Polo schabrak



http://sallberglina.blogg.se/2011/december/nyarstavling-i-samarbete-med-hippoteket.html


trök inlägg!

Lite FML just nu .. haha därav uppdateringen ;) Vart precis FÄRDIG med sista inlämningen i psykologin. FYFAN va skönt! ;D hoppas på VG :D då skulle jag bli mycket väldans glad!

Innan jag satt och skrev i 4h så att datorn nu typ snart sprängs så har jag jobbat i stallet! Släppte ut, fixa boxen till Hillbilly och sedan fick han sig en genomgång av magicbrusch. Alltså, han älskar verkligen dom borstarna, trodde jag verkligen inte :o haha. Kommer en produktutvärdering när jag använt dom lite mer!


Just det, Hillbilly vilar just nu.. jag har NOLL motivation (till allt)
Ska börja rida honom nästa torsdag igen. Och han har vilat sen i torsdags, så två veckors oplanerad vila ska nog få mig ridsugen så det skriker om det xd




min lurviga björnälgkossakamelhäst ♥


Jag vann! :D

Det lönar sig ;) Nu har jag vunnit min första bloggtävling! En helårs-prenumation på Equipage.

Tävlingen var en julklappsutlottning hos Stockhomsjenna.se (kika in på bloggen, hon har en ridtravare som heter Hero. Supersnygg verkligen! Inte bara för att han är stor, svart och med vita tecken, han är välutbildad och riktigt snygg i muskler!)



Perfekt verkligen! Jag älskar att läsa,både böcker och tidningar. det trodde ni inte va? ;)

Så nu prenumerar jag på hästfocus, minhäst(haha.. nostalgi), hästmagasinet och hästochryttare(?) (för att jag är medlem på ARK) Veckorevyn och så läser jag även SOLO, Frida och massor av böcker ^^ (fast då läser jag helst inte hästböcker faktiskt .. :P ) 



Någon som läser Equipage? Vad tkr ni om tidningen? :D


Happy feet

Snart blir det bio i årjäng xd Happy Feet 2 .. HAHA!
blir inte roligare än vad man gör det ;)


svar på kommentar

maja om Torsdagens Hoppträning:
håller med där över vi vill se lite galopp det är ju därför man förljer ridtravar trav bloggar ;-)


SVAR: Jag skrev i inlägget att batteriet tyvärr dog, och menade även själv att det kanske var onödigt att lägga ut filmen då det inte alls var mycket filmat på mig och Hillbilly, och endast lite travarbete från uppvärmningen. Men tyckte ändå att det kanske var bättre än ingen film alls?

Okej, du följer min blogg för att se Hillbillys galopp? Kommer i vilket fall som helst komma fler filmer, både hopp och dressyr framöver. Men inte lätt när det är mörkt, och dåligt underlag + att det inte blir fler hoppträningar denna termin. Själv följer jag ridtravar-bloggar för inspiration, dela åsikter och lära mig mera(och att det är kul förstås). Men alla är vi olika ;)


Skulle vara kul att veta vem du är, och synd att du inte kan stå för det "Maja" ;)




 nu tycker nog flera att jag låter värsta dryg .. dagens bloggvärld ;)

invigit magic brusch ;) haha

Mockat, fixat höpåsar och fyllt vatten till Hillbilly (Det vanliga med andra ord.) Sen så hällde jag upp kraftfodret och släppte in hästarna! Och Hillbilly fick sig en genomgång av den magiska borsten .. dock var han inte lerig eller så eftersom det är snö (dah), men oj så skönt han tyckte det var! Driver inte när han lixom tryckte sig mot borsten för att jag skulle ta i hårdare xd Och så höjde han huvudet och böjde halsen, aa ni vet som när dom tycker det är skönt. Så än sålänge är väl både jag och Hillbilly nöjda ;)


Dom var även bra mot benen! Borstar ALDRIG med piggborste på benen, men då dessa magic brush är både mjukare (tkr jag) och "flexar" så fungerade dom utmärkt :) Dock inte den bästa borsten till hovarna kanske, men det gick det oxå!


"hmm vad är det här för nåt?"


 


Torsdagens Hoppträning

Träningen för Fredrik i torsdags gick ju sådär. På uppvärmningen kändes han trippig, spänd(gick och kasta med huvudet,. främst i skritten) Men som Fredrik sa, det är ju först NU han ens orkar trava ordentligt i riktig arbetstrav, förr sprang han ju bara. Så man får inte kräva för mkt, han orkar ju inte det.

Vi skulle rida små serpentinbågar mellan bommar, på andra långsidan över några få bommar med varierande avstånd, och sedan skänkelvikningar på kortsidan. Men eftersom han var rätt spänd, fick jag fokusera på lugnet, och takten.

I galopparbetet gick vi nästan direkt över till att galoppera över två upphöjda bommar med ett språng emellan till en oxer. Gick helt okej :) han hoppar mkt bättre när han får hjälp utav bommar, såklart!

Hoppade två studs och 3 språng till en oxer, detta gick oxå bra. Kom in bra på hinder även om det gick lite väl fort kanske. Avslutade med att travhoppa några kryss med bommar framför innan vi lade ihop alla övnigar till en liten bana.
Det svåraste var att hoppa ett minihinder, kort dog-leg till ett travkryss, då skulle vi alltså hinna bryta av till trav på den korta dog-legen. Så två galoppsprång efter ett hinder i hörn, ner i trav 3-4 travsteg och hopp. Mycket svårare än det låter!

Var både nöjd och besviken efteråt. Och kunde inte låta bli att tänka (som så många gånger förr) "Om jag hade en häst med rätt förutsättningar, hade det varit roligare då?" Tanken ploppade upp under träningen, när HB inte ville trava utan passade, och passade och ja, han passade. Bröt jag av, skrittade några steg och försökte igen fortsatte han passa, drev jag på (små,små hjälper)  tog han galopp. Låter kanske hur enkelt som helst, men han har lärt sig att komma undan på detta viset när det blir jobbigt.


men såklart jag inte vill ha nån annan häst :) Skulle inte byta honom mot något i världen ♥


Liten film från uppvärmingen, sen dog cp-kameran. Mest filmat på Julia och Dollar .. men bättre än inget kanske? typiskt bara att det var uppvärmingen som gick sämst, och är tråkigast att se på.




musik för er som föredrar det!


Vi kommer aldrig ge upp, och kämpar tillsammans oavsett vad ! ♥


Helgens mini-shopping

Dålig uppdatering, sorry för de!

Har ju blivit en del shopping under helgen, mest julklappar förstås men även lite småsaker till mig och en perfekt julklapp till HillBilly - Magic Brusch ;) hehe. Hoppas dom är så bra som alla säger! :)



MB och fårskinns-sulor var det enda som följde med mig hem från Hööks! :o (och en julklapp!) Men wow, det var SÅ nära att det beiga schabraket från JH Collection följde med hem .. fysatan va snyggt det var! Men Rebecca hindrade mig, bra det för jag har ju inte alls många schabrak lixom .. ;)



två stycken "basic"-tröjor, hårsnoddar (kan man aldrig få för många av?) ögonfransböjare (för min gamla är mystiskt försvunnen ..), två halsband






Köpte även en ram i Göteborg, älskar den här bilden på HB! Jag ser helt mongolojd ut, men Hillbilly ser så nöjd ut efter sin första hopptävling! ^^


Sen har jag även köpt hårspray, men kanske inte så intressant att se bild på ;)

Nu ska jag gå ut och mocka och greja, kanske även inviga MB-borstarna? ^^

mot hööks ..

Hinner inte uppdatera er om träningen, göteborg eller ingenting idag heller tror jag! Fullt upp.

Nu blir det snart Karlstad och Hööks, ska kolla efter ridvantar, läderbalsam, magic brush, en mörkblå tröja/jacka och så kommer säkert något mer med hem .. typ ett schabrak, haha. Rebecca följer med och får hjälpa mig hålla fingrarna pengarna i styr ;)

Sen efter det är det förhoppningsvis inte allt för sen, och jag kan rida världens bästa älg innan jag och Rebecca ska baka pepparkakor ^^

Så ser min dag ut, hur blir eran ? :D



OM magic brusch finns inne, hoppas jag på att även ROSA finns :D

Rätt svar!

Rätt svar på min längd hade Matilda som gissade att jag var runt 1,70. (känner mig lång, längst i klassen av tjejerna fast jag alltid var den som var kortast på mellan och högstadiet .. haha) 
Och rätt svar på Hillbillys mankhöjd är ... 163 :D Där gissade
Nelly och Evelina rätt (men evelina fuuuskar, och nelly visste säkert oxå sen innan ;)

Men kul att så många gissade, och nära rätta svaret var det för en hel del!
Jag själv tkr han både ser och känns mindre, även om 163 inte är värst högt ^^ alldeles lagom för mig! :D

På den här bilden ser han ut som en ponny (a)

This or That ?

Ny kategori!

Förbygel / Martingal ?




Själv tycker jag martingal. Vet inte riktigt varför, men förbygel känns som att det blir så mycket på nåt sätt och den delen på förbygeln som går över "manken" känns så störande på nåt sätt :P haha. Typ som att hästen skulle tycka den kliar/kittlas .. ^^ Dock tkr jag att förbygel är snyggare, men det är inte ENDAST det jag går efter när jag väljer utrustning :) luddigt det blev .. men hoppas ni är smarta nog att förstå vad jag är ute efter ^^

En snabb uppdatering om läget typ

Hemma efter hoppträningen nu och precis kommit in från stallet. Hinner inte och orkar tyvärr inte uppdatera om träningen just nu. Men det kändes bra samtidigt som det kändes dåligt fast det gick bra men inte gick så jättebra .. hahah om man kan säga så?  xd

Skolan ska till göteborg imorgon, och ska var där HELA dagen.. inte värst taggad! Men det blir nog roligare än vad jag tror :)


Nu "packa", duscha, sova, tagga?
Hörs på lördag!



Kul att så många gissade på HB:s mankhöjd också! Allt från 154-180 ^^
2 stycken hade rätt, men Evelina fuskar för hon visste sen innan hihi. Rätt svar får ni på lördag, blir mer spännande då ju ;)

Men ni kan ju alltid gissa på min längd också? ;D (jag är lång .. haha)

Hur hög är Hillbilly i mankhöjd?

Ja, vad tror ni? ;) den som gissar rätt får la en länk eller nö haha


Torsdagens planer

Godmorgon! Har inte vaknat helt än jag .. fuu på mig! Jag som skulle gå upp tidigt och fixa stallet. men men!
Snart ska jag äta frukost sen ut och skritta/ev jogga Hillbilly. Så att han får mjuka upp kroppen efter endast en skrittur i tisdags och vilan igår.

Sedan göra honom och utrustningen snygg, lasta och åka på hoppträning för Fredrik i Säffle!
wiie :D
Julia och Siri ska rida oxå, så vi blir nog 3 eller 4 i gruppen! sweeeet! ska försöka tvinga Urban att filma litte oxå, om ingen frivillig hänger på? ;)


hinder matte, hiiiiindeeeeer :D och sen full fart ... haha

Hillbilly 07/12/11

Hillbilly fick vila idag :) Hade ju redan mockat och så på morgonen, så allt var klart. Och på Smolmark (mellanstadie och lågstadie) var det "Pyssel-kväll" (haha) men att träffa Evelina och Lovisa säger man ju aldirg nej till ;)

Iallafall, Hillbilly vilade men jag var ute och pussade lite på honom! myskillen!
Imorgon innan hoppträning tänkte jag faktiskt skritta och trava honom lite, och mjuka upp. För Hillbilys bästa.. :)

Ordnat!

Min mormor och mamma är BÄST!
Det gick självklart att byta färg på schabraket som min underbara mamma beställt, så nu är ett MARINBLÅTT schockemöhle påväg hem till mig!! Åh, va snyggt till vita ridbralls :D :D

..Längtar till julafton ;)




Så nu har jag ett grått och ett blått, mina favoritfärger på shockemöhle sports :D


Onsdagen so far

Började dagen med att jag gick upp tidigt för första gången på typ 2 veckor, duktig jag är ;)
Ut till stallet direkt och gav frukost, mockade och släppte ut. Fixade Hillbillys höpåsar och vatten oxå såklart. Skönt att ha det gjort. Sedan in och duscha, äta frukost och göra sig iordning.

Åkte in till Årjäng och träffade mormor och mamma en sväng, fikade på broms och jag luskade ut vad jag får i julklapp.. och vetni vad mamma beställt? JO ETT GRÅTT SCHOCKEMÖHLE-SCHABRAK. HAHAHA, för det har jag ju inte alls ett redan .. xD Men hon skulle ringa ikväll, och kolla om det går att byta färg. För det måste det väl på nåt sätt? fattar inte hur hon lyckas, av alla schabrak och länkar jag skickade både från Hööks, Tophorse och Cheval så valde hon just ett sånt som jag redan har .. hahahaha vad är oddsen för det?



Sedan gick jag runt i Årjäng och slösade upp alla mina pengar .. på julklappar!
Nu är man pank IGEN. Men men, hoppas det jämnar ut sig med MASSOR av snygga födelsedagspresenter och julklappar till moi :D hehehe.
Har några få julklappar kvar, men det ska jag kika efter på Fredag då skolan åker till Göteborg på fotoutställning och efter det shopping.

NU är jag på skolan och ska jobba med psykologi .. mindre kul! Men inte mycket kvar nu :)

BTW: ÅRJÄNG HAR OXÅ SNÖÖÖ NU :D :D


Produktutvärdering - tyglar och remont

Visserligen var det ett tag sedan jag köpte dessa produkter. Men det handlar iallafall om lädertyglar med stroppar(heter det verkligen så..? xD) och en remont-nosgrimma från Globus.

Globus är ju enligt min åsikt ett billigare märke på ungefär samma nivå som Hansbo. Men bara för att det är billigt betyder det inte att det är dåligt! Jag gillar både Globus och Hansbo. :I



Tyglarna är inte överhuvudtaget pedant skötta, men trots det har lädret hållt sig mjukt och fint oavsett väder, riktigt nöjd med dom!

Tycker verkligen att det är snyggt och bekvämt med lädertyglar (sålänge dom är mjuka, smala & alltså bekväma att hålla i). Dock är stroppar (haha) ett måste för mig, då tyglarna annars glider ur mina händer. (hatar att rida med handskar .. får ingen "kontakt") Annars så tycker jag att helt släta lädertyglar är allra snyggast.

Kommer i vilket fall som helst hålla mig till läder eller gummityglar(som ska vara smala och tunna, och smala och tunna och ja, smala och tunna) framöver ;)



Nosgrimman köpte jag endast för att ha en till nosgrimma att variera med, och se om han trivdes på remont. Vilket han tyvärr inte verkar vara allt för förtjust i. Den har ganska dålig passform, på Hillbilly. HB har en väldigt liten och rund mule, så remonten sitter tajt under, men löst ovanpå och har lätt för att glida ner för långt med delen på nosen. Så ska antingen köpa en ny, med bättre passform där man kan ställa in den övre delen. Eller så ska jag testa att höja den lite mer (tkr dock redan den sitter lite väl högt upp ..), och sätta ludd på delen som ligger an under, så det blir mjukare och inte lika "tajt". Så får vi se om det blir nån annan remont, eller om det inte är nåt för lilla HB :)

Annars en fin remont-nosgrimma. Mjukt och fint läder! Gav runt 250:- för den om jag inte minns helt fel :)


Hur är Hillbilly att rida?

Det blir enklast om jag skriver upp fördelar och nackdelar i punkter ^^

Fördelar:
* Alltid pigg, glad och arbetsvillig
* Känslig, i munnen och för hjälperna
* Försöker och VILL alltid göra rätt

Nackdelar:
* Ibland vill han FÖR mycket, så det blir fel
* När han tycker det är jobbigt så tar han galopp/saktar ner eller annat för att slippa undan. Har dock blivit mycket bättre i takt med att han orkar mer. (Och att jag har sänkt ner kraven.)
* Han är ibland lite väl pigg, spec i hoppning och uteritter, men han är inte alls tung i handen längre vilket är stort framsteg.

Hillbilly är perfekta ridhästen för mig! :D Lär mig väldigt mycket och han är jätterolig att rida!
Är det något speciellt ni undrar, våga fråga! ;)



Bilder som beskriver Hillbilly i hoppningen .. haha


Less is more - värt att publicera igen

Detta inlägg skrev jag på min gamla blogg, men tycker gott det kan publiceras igen. Jag försöker inte leka duktigare än vad jag är, men jag vill helt enkelt ge den tankeställaren jag fick för ett bra tag sedan. "Behövs det verkligen?"


Ett ämne jag har tänkt att skriva om länge är hur mycket onödig utrustning vi använder på våra hästar. Allt ifrån skarpa bett, hjälptyglar och tex benskydd av alla de slag. Visst finns det såklart hästar som behöver all denna utrustning. Men det där med skarpa bett tex, finns ju andra lösningar lixom typ kanske  dressyr ? .. men tänker inte gå in mer på det då det är en het diskussion i bloggvärlden, samma sak med hjälptyglar!

Tar mig själv och min häst som ett exempel såklart. I Januari 2011 såg vardags-outfiten ut såhär:


Lägg märke till dåligt anpassad och sliten sadel, svanskappa, "snodd"
+ att vi hade damasker på alla fyra och boots fram, jag hade ofta sporrar och ibland även spö (för att hjälpa till med galoppfattningar, en lätt touch på bogen)


För lite mer än ett år sen var vi även välmatchade och snygga förstås! ;) måste tillägga att jag hatar svanskappan jag ser på alla gamla bilder på mig och hillbilly, okej på en tillfälligt tjock ponny(något som är destu vanligare, men självklart har alla hästar rätt till en passande sadel) men på MIN häst, nej tack! mår nästan illa när jag ser den ..
Dock är jag stolt över att jag aldrig haft ett skarpt bett på HB. Oavsett alla gånger jag ridit hem gråtandes när HB stuckit i galoppen/traven o.s.v


Nu lite mer än ett år senare ser en vardagsoutfit vid hoppning/uteritter ut såhär





Min och Hillbillys utrustning har minskat och minskat, vilket känns otroligt skönt eftersom jag även tycker det är ett tecken på utveckling och kunskap. Red mycket med martingal i hoppning och uteritter ett tag oxå, men den behövs ju egentligen inte. Visst jag kanske får jobba lite mer när jag rider, men det har väl ingen dött av? ;)
haha.

Vill även skriva ännu en gång att jag skiter fullständigt i vad andra har på sina hästar! :)
Olika hästar trivs på olika utrustning. Ingen häst är den andra lik, och därför är ju inte likadan utrustning en självklarhet.



Detta var alltså ett inlägg jag skrev på min gamla blogg, men jag tycker det är ett viktigt ämne för MIG.


Tilläger även detta nu: Jag ska inte dölja att ofta när jag är i stallet och tex ska rida dressyr kan jag tänka, "kanske jag ska ta sporrar idag, så han flyttar bättre och svarar snabbare för skänkeln?" (ett exempel) men påminner mig själv hela tiden om att det inte behövs. Hillbilly är en PIGG och framåt, känslig häst och vad använde rman sporrar till? jo förtydliga hjälperna framåt. Och hur kul är det egentligen att få ett par metallbitar i magen?

Martingal kommer jag dock nog prova i hoppningen snart igen, det är en bra hjälp inom hoppningen tycker jag. HB blir lätt spänd och kastar med huvudet i hoppningen, och bättre blir det inte i ridhus .. men detta ska bara vara tillfälligt, eller inte alls. Som sagt, att jobba lite extra har ingen dött av!
Anledningen till att jag slutade med martingal på HB är dels för att jag går efter uttrycket "less is more", och han upplevdes även stummare i sidorna utav martingal. Men får se om och hur det känns om jag provar!
Har inget emot sporrar eller martingal egentligen, och rider med det på andra hästar men vill kunna rida min häst med så lite som möjligt. Observera att sporrar och martingal bara var ett exempel utav flera.

Sen har jag inte sagt att jag är nöjd med min och HB:s utrustning här. Drömmer inte om att kunna rida HB i endast halsring forever, men att TEX kunna rida utan nosgrimma är ett mål jag har. För att komma dit ska jag ta ett steg i taget, och har nu tagit första steget genom att spänna aachen och snokrem LÖST. nästa steg är att ta bort snokremmen. Men får se när det blir ;) än sålänge använder jag hela, då jag tkr det är snyggast och det går ju bra att spänna löst. Men vid skritturer rider jag helt utan nosgrimma, och även om jag ska rida lugnare i paddocken brukar jag ta bort nosgrimman.


Hoppas ni inte hatar mig nu ;) detta är min åsikt som jag kan säga är stolt över!
Massor av EXEMPEL i texten, kom ihåg det
:)

Hillbilly 06/12/11 - Skrittur

Idag fick Hillbilly komma ut och skritta i nästan exakt två timmar! Red barbacka och hade jävligt ont i rava efter xd hahah .. även om han är rund och mjuk att sitta på ;) Red lite överallt och helt kravlöst. Förutom i uppförsbackarna då jag red honom i låg form och när han ville takta upp så gjorde jag halt så börja vi om, han var inte överlycklig på mig just då ;) haha.

Varierande underlag vart det idag också såklart :) Grusväg(hård som satan) asfalt, mitt i skogen där det var mjukt, skog fast lite hårdare och aa ni fattar nog ;)

Finns nog inget mysigare än att skritta i skogen på bästa hästen med helt långa tyglar barbacka, och så får man ju inte glömma musik! :D ♥


ej bild från idag!

Produktutvärdering - CRW Crown ridbyxa

Mina just nu snyggaste och senast köpta ridbyxor! Dom kommer från Hööks och kostar 449 :-

Jag tycker verkligen att dom är sköna och prisvärda! Underbart "stretch"-material som gör att dom sitter tajt, men är smidiga att rida i.
Egentligen tycker jag bättre om den mörkgrå färgvarianten, men köpte ljusa då de matchar bäst med shockemöhle-schabraket .. illa, haha!









denna bild visar dock inte rätta färgen, då bilden togs när det började bli mörkt och är därför lite blågrå-aktig!

nej jag har nog inte funderat färdigt än ..





Detta är ett bett från Sprenger. Dock är jag inte intresserad av att köpa ett bett som kostar över 2000 ;) haha.

Men Pollux har ett liknande detta, fast från Hööks. Finns dock inte på webshopen.
Bettet är som ni nog förstår i koppar, anatomiskt utformat och snyggt ^^ hehe ..

Skulle vilja prova ett sådant på Hillbilly. Tror dock tyvärr att Pollux har lite större storlek på bett än vad HB har.
Men får se om och hur det blir! (: Tror faktiskt att Hillbilly skulle trivas riktigt bra med detta bett i hoppningen/uteritter!

Bett

Nu har jag nog funderat färdigt om bett till Hillbilly för den här gången ^^

Uteritter - Rakt , 3 delat med mittendel koppar
främst det 3-delade då han blir lite väl stark även ute med det rakaMen vid lugnare turer är det perfekt med det raka!

Dressyr - Rakt , 3-delat med mittendel i koppar
Det raka tror jag kommer bli riktigt bra när han är mer "van"

Hoppning - 3-delat med mittendel i koppar
Vill använda det raka bettet även i hoppningen, men det blir lite 'för snällt'. Han drar lixom i bettet och  blir svår att svänga utan att han flyter iväg utåt och böjer halsen .. kände det lite idag och ändå jobbade vi bara med bommar .. hehe någon tkr det är kul!
men när han inser att hinder inte betyder att man ska stressa och "dra", så kommer det fungera mycket bättre med rakt! samt att hindrena måste komma till honom, inte tvärtom!


Hillbilly gillar sitt 3-delade med lösa ringar och koppardel, hihi. som en liten bebis med napp xd
Bilden är från våran första tävling tillsammans, 4 Juni 2011 ♥

Sedan ska jag även variera med hackamore ibland, och kanske lägga pengar på ett nova-bett :)



Och slutligen några frågor till er:

* Vilket bett tror ni skulle passa bäst i hoppningen? 2-delat / 3-delat eller kanske något annat ?

* Är det verkligen nån större skillnad mellan 2 och 3 delat? eller asså, ju fler brytningspunkter = starkare ? gäller det även mellan 2 och 3-delat ?

* Vilket bett tkr ni är "snällast" Rakt / 3-delat /2-delat eller annat bett ?


 hehe, många frågor hoppas på många svar :) alltid kul att se vad andra tycker, och man lär sig alltid nåt nytt!

Eftermiddag i stallet, vart annars? ;)

Nu på eftermiddagen har det som vanligt på måndagar varit lektioner hemma på gården. (varför ställa in på söndagar då jag rider, men inte på måndagar då jag jobbar istället .. haha)

Fick rida lilla skruttponnyn till och från Mosserud. Lilla Loke! Annars var det duktigare elever idag på lektionerna, så jag kunde fixa färdigt i stallet med höpåsar, vatten inne och ge middag till alla hästar!

Nu ska jag dö framför tv:en!


Kul! :D

18 december ska jag och vänner med sina hästar förhoppningsvis kunna boka ridhuset i Årjäng och träna och ha roligt med hästarna tillsammans! Kul att träffa andra med sina fina hästar! Kan inte komma på nåt bättre sätt att fira min födelsedag heller så ;)
Äkta hästtjej, jo tack jag vet!

Om det är fler som vill hänga på KOMMENTERA eller SMS;a ;) :D

UPDATE: Blir någon gång efter Jul istället, mycket att göra innan jul vetni ;)



hehe , Hillbilly tycker om att "hoppa" kaninhinder ;D

Hillbilly 05/12/11 - Markarbete

Paddockens underlag var som jag väntat, inte det bästa. Men det gick bra att skritta och trava iallafall!
Skrittade fram ute på långa tyglar, upp till vägen genom skogen och tillbaka. En perfekt framskrittnings-runda som tar ca 8-10 min, idag gick den kanske på 5, haha. Hillbilly var väldigt pigg och ville studsa iväg. haha!

Gick in i paddocken och travade kravlöst några varv åt bägge håll innan jag jobbade honom mycket i skritten. Han börjar få mer tryck från baken i skritten nu, han trampar alltså på mycket bättre och han bärde sig fint, blev inte det minsta tung. Jättehärligt :)

Travade i låg form, och även över bommarna. Hillbilly tyckte gott vi kunde ta dem i galopp .. men inget galopparbete idag ;)
Varierade mellan att rida lätt, sitta ner och stå upp över bommarna. Försökte även få honom att behålla formen över vilket gick riktigt bra! Denna övning blev mycket på böjt spår, med lite öppnor och slutor där det inte var bommar ;)

Sista övningen så la jag ut bommarna med varierande höjd, på rakt spår. Travade i  väldigt låg form över dom och varierade takten och min sits. Ryggen rörde sig väldigt mycket på honom, en kanon-bra övning! verkligen
Red ganska många gånger över dessa bommar i bägge varven innan jag travade av honom i hela paddocken. Och idag fick vi till den här RIKTIGT låga formen, som jag inte fått sen i somras.. Då han håller takten som i arbetstrav, jag håller nästintill längst ut på tygeln, och han travar typ UPPÅT med med hela kroppen. Det är KÄNSLA! hihi


Jättenöjd med avtravningen, kändes verkligen som att något släppte under ridpasset.
Hela överlinjen fick verkligen stretcha ut ORDENTLIGT! :)♥










Tävlar om ett awesome schabrak ;)

hehe, detta schabrak är så coolt! ;) Snyggt är det ju oxå!
Håller tummar och tår så att jag vinner, tävlingen avslutas dagen efter min födelsedag, så det hade ju varit perfa om jag vann ;D






http://ztreliin.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html#comment

Produktutvärdering - Pannband

Nu tänkte jag utvärdera om mina två senast köpta och även favorit, pannband ;)



BlingBling pannband av märket Claridge House från Hööks. Hade länge suktat efter ett silvrigt blingpannband, som var billigt men snyggt! Det fick bli detta från Hööks för endast 229:- ett mycket bra pris :)

Det blingar väldigt mycket och eftersom jag valde att ta X-full på Hillbillys är det extra svängt och hänger ner lite extra på honom. Supersnyggt :) Enda dissen är att stenarna sitter lite väl långt ifrån varandra, men inget som syns på håll. Mitt har även tappat en sten i ena hörnet, men vad kan man begära när det är använt i stort sett varje dag sen i början av sommaren? haha.

Jag tycker iallafall mycket om det! Och Hillbilly passar bra i det :) Snyggt med silver-bling till träns med silvriga detaljer.
Lädret är kanske sisådär dock, men jag är jättenöjd med köpet ändå!



Mitt senast inköpta(?) pannband är detta från Treadstone.

Mycket billigt och bra, hittade det i årjängs pyttelilla häst (trav..) shop, för 95:- Fanns bara ett enda, (och hade inte sett ngt liknande tidigare, och inte nu senare heller.) så det stod lixom Natalja och Hillbilly på det ;) Hade länge letat efter ett sånt här pannband, faktiskt enda sen jag såg det för första gången på Rosannas fina Pemberly.

Det är verkligen superfint och MJUKT läder. Verkar vara av riktigt bra kvalite!
Enda dissen är att det är liite kort. Tror mitt är i cob, så antagligen därför .. ;)




Hiss eller Diss på pannbanden?
Och vilket av dessa pannband hade ni valt om ni fick välja? Varför? :D


Bloggtävling

http://sweetbyjenny.blogg.se/2011/november/vinn-schabrak-huva-handskar-har-pa-sbj.html



:D


Nothing compares to you ♥



Jag gillar verkligen den här bilden på mig och HB :D♥ Mitt hår ser ut som hejkomochhjälpmig men strunt i det ;)
Vi båda ser så nöjda ut. ååh gud va mycket jag älskar min häst!

Vill ha brun utrustning nu till vintern :( Alltså brun sadel, och ett brunt träns (det på bilden är för stort och fult ..) men man kan inte få allt ;) även om han vore skitsnygg i det när han är så mörk och med bruuuun mule! hehe.

SNÖN vart är den? tycker den kan komma nu på direkten. Det här varannan dag vädret suger! Jag och Hillbilly vill busa i snön ju! :D


ja, random shit inlägg .. men jag är på MAS! (haha evigheter sen man sa det ordet:P)

Veckoplanering

Måndag : Hoppning ? / Uteritt
Om underlaget är bra i paddocken imorgon, blir det hoppning. Annars en uteritt liknande den vi gjorde idag :)

Tisdag : Uteritt
Uteritt i skritt och lite jogg om vi hoppar imorgon, annars uteritt alla gångarter med fokus på lydnad och lösgjordhet.

Onsdag : Dressyr

Torsdag : Hoppträning för Fredrik - wiho!
TJOHO va roligt :D Hoppas,hoppas,hoppas jag lyckas få med mig nån snäll som filmar!

Fredag : VILA
Hade gärna skrittat ut på honom, men skolan ska till Göteborg hela dagen och kommer hem till Årjäng runt 22 .. haha. Midnattstur kanske? ;)

Lördag : Uteritt - skritt och trav

Söndag :
Dressyrträning? / Uteritt
Hoppas det är träning för Anna, annars blir det dressyr (utan tränare) eller en uteritt!



Bild från kursen hos Fredrik på Hammarö, i somras ;)

Vilken härlig häst jag har!

Idag fick det bli en lugnare uteritt + lite dressyr i paddocken!

Skrittade och joggade runt longtjärn
, nere vi järnvägen mötte vi Hillbillys tvillingbrorsa, Mr Älg :D HB vart nog lite nervös över att se honom, för jag kände hur hans hjärta dunkade, och han blåste upp sig xd men det var inga problem att gå förbi där Mr Älg stått, men man får ju passa på och studsa lite upp och ner och i sidled, bara för att lixom .. haha ;)

HB var pigg och glad som vanligt! Han kändes väldigt mjuk och trevlig i skritten! I traven fick han gå som en giraff, och bara trava på lugnt! I skritten jobbade vi lägre form och lite öppnor.

Red även upp till berget idag igen, mys-faktor på hög nivå!









Gillar verkligen att rida upp dit, så himla fint. Även om det är skräckblandad förtjusning det är ju verkligen vid ett stup .. Vägen dit är supermysig oxå, först då till Longtjärn sedan upp i skogen på smala skogsstigar blandat med stockar och sten. Perfekt träning att skritta där! "Speciellt" för en travis som enligt ryktet har lätt för att snubbla .. HB lyfter dock fint på hovarna och tycker det är det bästa som finns, skritta i skogen alltså! ;





Avslutade (som skrivet tidigare) i paddocken. Öppnor, vändningar för skänkeln och halter. Lite basic så där :)
Travade lite och han kändes awesome. Då var det riktigt kul att rida, ni vet sådär kul att man aldrig vill hoppa av ? ;) Red dock inte alls länge i paddocken, typ en kvart innan jag skrittade av honom för hand!  

Just det, red med raka bettet idag oxå! Och han kändes ju som ni förstår helt underbar! Så det kanske är något för oss att variera med ändå :)
OM paddockens underlag är fint imorgon tänkte jag att vi skulle hoppa lite, och prova med raka bettet.

Veckoplanering kommer upp snarast!

Nöjd kille ?



Kung på att tugga/suga på bettet! ;) haha


Bloggtävlingar



http://josefinstromberg.blogg.se/2011/december/december-tavling.html#comment

 



http://asslatjejerna.blogg.se/2011/december/december-tavling.html#comment



http://stallkompisaar.blogg.se/2011/december/bloggtavling.html





http://vanersborgryttarna.blogg.se/2011/november/bloggtavling-en-till.html


Produktutvärdering - Compositi stigbyglar

Mitt senaste inköp var dessa stigbyglar :)



Dessa stigbyglar fastnade jag på grund utav att dem först och främst är väldigt snygga, lätta och verkade otroligt sköna med den breda fotplattan. Och det stämmer. Redan efter första ridturen älskade jag dom!

Tidigare var mina ledade stigbyglar solklar favorit! Men dessa slår ledade med hästlängder (haha hästlängder)! Jag upplevde efter ett tag att mina ledade var "för" mjuka. Med dessa får man stöd, men slipper den hårda känslan som jag kan uppleva i knän och fötter när jag har tex stigbyglar med snodd på sidan.

Prisvärda är dom också! Köpte mina på Hööks för endast 279:-

Stigbyglarna är även lätta att göra rent, bara vatten och eventuellt en borste gör susen!
Man får även bra grepp, utan att "sitta fast". Sedan en grej jag märkte först när jag fick hem dom, var att fotplattan "lutar" så att man automatiskt får skänkel och hälar i bra läge!


5/5 Helt klart!

Mina är dock utan flaggan som ses på översta bilden. Detta tycker jag bara är bra, är inte förtjust i flaggor på utrustning överlag!




Hillbilly i klassen

Fick inspiration från Carolines (http://silverbern.bloggagratis.se/) blogg att skriva ..

Om Hillbilly vore en kille i klassen
skulle han vara den populäraste killens kompis ;D
Snygg och söt, allmänt jävla busig men när det gäller kan och är han ambitiös! hihi



eller så skulle han vara den här duktiga, otroligt duktiga pluggande eleven som gör allt läraren (jag;) säger, men ibland får utbrott och alla känslor (busigheter) släpps ut ... HAHA

Kommentera gärna vem ni tror era hästar skulle va i klassen, eller så kommenterar JAG vem jag tror att era hästar skulle va? ;)

underbara ni!

Måste säga, att jag var nervös över att lägga ut film på mig och Hillbilly. Förberedde mig på mindre trevliga kommentarer om ditten och datten, men vad får jag? Jo, några få men så betydelsefulla SUPERGOA kommentarer om hur trevlig hans trav ser ut, och att det är få ridtravare som setts röra sig såpass fint. Vad ska man säga? Det värmer så otroligt. Och jag hoppas att ni vet om det. 

+ Att detta var film från DÅLIGT ridpass, gör ju inte saken sämre direkt! hihi ♥







När jag satt och kollade igenom filmen om och om igen innan jag vågade ladda upp den, började jag "inbilla" mig saker. "Gud va ostadig han ser ut, mina händer flaxar, och mina ben är ju om möjligt ännu värre .." Men nu när jag ser på filmen, ser jag ju min fina, underbara kille som trots dålig ridning från min sida verkligen försöker, vill vara där och göra rätt. Vara duktig, och glädja MIG. Precis som ni bloggläsare gör, bara genom att lämna en kommentar! Vilken awesome känsla det är, Håller ni inte med? :D

Produktutvärdering - Schockemöhle schabrak

Ny kategori! Börjar med att utvärdera mitt schockemöhle schabrak, köpt i somras och använt 6-7 ggr? (haha) Ser fortfarande helt nytt ut.

Mitt allra första märkesschabrak
. Hade beslutsångest över vilken färg jag skulle välja .. grått var den sista färg jag tänkt. Men ni, mina underbara läsare övertalade mig ;)
Ångrar verkligen inte mitt köp eller färgval.

Eftersom detta är mitt första schabrak av känt märke och bra kvalite, har jag inte så mycket att jämföra med. Men passformen är verkligen kanon. Något som jag anser är väldigt viktigt!
Rutorna är modell större vilket jag tycker är det allra snyggaste. Gillar även loggan, och de gråa färgerna går fint ihop :) Ja, finns inte mycket negativt .. absorberar fukt bra, och har inte ens blivit lortigt under, även om HB svettats.

kortfattat: Jag älskar det lika mycket som det är snyggt ;)





Sen så är det ett VÄLDIGT prisvärt schabrak oxå. endast 349:- på chevalridsport.se där jag beställde ifrån :D

Vad vill ni läsa om? :D

Har lust att skriva ett åsiktsinlägg, men - om vad? Sen vill jag även veta lite allmänt (fan va jag använder det ordet hela tiden -.-) om vad ni vill ha mer av här på bloggen! :D



Snyggaste bilden ever på oss!! HB är så avslappnad, tänker verkligen framåt och är allmänt
(där skrev jag det igen -.-) fin :D :D :D ♥ ♥ ♥

me waant! :D♥

GA.MA CP1 Ceramic i gruppen Elverktyg / Plattång / Stylers hos Bangerhead.se (9003242)


Alltid lika roligt med bästa Evelina!

Idag vart ingenting som jag tänkt ;) Först ingen ridning pga det dåliga skitvädret, sen ringde Evelina och som jag saknat henne var hon mer än välkommen hit! :D

Jobbade i stallet några timmar innan vi kunde gå in och göra pannkakor + kladdkake-muffins! Hur gott var inte det? :D

Nu har hon precis åkt hem och jag är ensam på stora gården :( haha!
Tack för en rolig dag fina du!





gammal bild på oss ^^♥


köpförbud .. till Hillbilly (;

Nu har jag bestämt mig för att HB inte ska få några nya saker på ett tag ;)

Han har ju redan ALLT han behöver, och mer ändå. Medan jag har massor av saker jag behöver, en ny plattång står högst upp på listan. Kanske beställer en redan ikväll ..

A men iallafall. Ska försöka att vara självisk och inte köpa "onödiga" saker till HB, och mer till mig ;)
haha! även om det är tusen gånger roligare och lättare att shoppa hästgrejer ..



gaammaal ego-bild! haha

Hissar

Hissar nosgrimmor med sölja! Så jäkla snyggt, jag älskar det!

En av HBs nosgrimmor är med sölja, och det är även denna nosgrimma han går bäst på (aachen alltså, inte pga söljan;) men vem vet? haha) 




Vill ha en till nosgrimma med sölja, fast bredare och då till dressyren såklart. Hos Kyro.blogg.se har man fått se lite sneakpeaks på en bred nosgrimma med sölja OCH lackdetaljer. Ska bli riktigt spännande att se resultatet!

Vad tycker ni då, Hiss/Diss? :D


plan för ridpasset idag

Idag har jag tänkt att hoppa/markarbeta lite med Hillbilly!

UPDATE: Jävla skitväder!! Igår var det superfint, några minus och blå himmel. Idag storm, spöregn.. va fin paddocken blir att rida i då!! :D :D ehm.. Så det blir nog vila och pyssel idag, om det inte klarnar upp. Evelina kommer hit lite senare oxå, KUL :D

Har ju varit lite si och så med ridningen denna vecka. Ska köra "lång" och väl genomtänkt uppvärmning så att han inte är stel, stressad eller springig. 3 st "S" som vi ska försöka undvika alltså ;)

Ne men det ska nog bli bra! Bara jag sänker kraven, på både mig och han + tänker positivt.
Och inte glömmer bort att jag inte skulle vilja byta honom mot någon annan ♥ hihi





we belong. ♥


Film från förra veckan ;) haha!

Film från i söndags, har krånglat som fan med youtube OCH movie-maker. Men nu har jag äntligen kommit på hur man gör! Lite EB ;)

Detta är första gången jag lägger ut film! Så var snälla ;) Och som skrivet tidigare, ett dåligt pass där jag red dåligt vilket resulterar i spänd och springig Hillbilly.

Och "bakdelsvändningen" HAHA! Han är så ivrig min kille, så när man gör halt börjar han med framdelsvändning/bakdelsvändning/rygga .. ja allt för att få beröm. Men jag ville ju bara ha en halt?? haha.
Och så ler han ju in i kameran oxå ;)





 ♥


Min blogg suger, and i know it

Sorry för dålig uppdatering (cepe internet!)

Hillbilly-updates: Igår fick det bli oplanerad vila. Jag var helt slut efter att ha jobbat i stallet. Men pengar är alltid bra!

Idag fick de bli en uteritt, och jag testade att rida på ett rakt bett idag. Har ridit med det förut, då trivdes han inte bra på det. Men han tyckte  det nog bara var konstigt med något nytt. Samma sak idag, han var fortfarande mjuk och fin i munnen men han kändes lite osäker, om ni fattar? Men ska prova det fler gånger och sen dra en slutsats över om det är något att variera med! :) Red iallafall ponnyrundan alla gångarter och han var som vanligt efter vila en tickande bomb! haha. Inte världens bästa pass idag, men kan inte gå bra jämt!

Får skylla mig själv som planerat dåligt denna veckan. Brukar alltid följa schemat till punkt och pricka. Men har varit lite si och så hitills denna vecka. Helgen och veckan som kommer ska vara välplanerad och följas!




ååh va söt ♥







Dagens outfit = Svart och silver/vit! Han står i nerförsbacke, därav att sadeln ser ut att ligga i bakvikt på vissa bilder ;) men så är inte fallet inte!

Schabrak från okänt märke - Stigbylar Compositi (stavning fortfarande?) Pannband Claridge House - Benskydd BR


dagens vill ha! ♥



Hur snyggt är inte det här schabraket från Glen Gordon??
Och ja, jag är helt insnöad på beiga schabrak. JAG SKA HA ETT! :D


someone like you ♥


1 december

Trodde jag försov mig imrose, men jag kommer få skjuts till skolan, så behöver inte åka förens  ungefär en timme! Ska till skolan endast pga psykologin, och så ska jag försöka göra engelskan. Sedan hem till stallet!

Har varit dålig, men framförallt tråkig uppdatering på bloggen .. men har ingen motivation till bloggen just nu (;
Men igår så hoppade jag Dollar i paddocken, han var riktigt fin! Hade endast 2 galoppbommar och en dog-leg ute, med ett räke och en oxer. Mer orkade jag inte släpa fram ;)

Hillbilly fick gå en kortare uteritt i skritt och trav. Han var SÅ pigg, haha! Superkul. Idag blir det liknande uteritt, och imrogon tänkte jag faktiskt hoppa HB lite! Men nu, tagga skolaaa :D :D :D

eh not -.-