Torsdagens Hoppträning

Träningen för Fredrik i torsdags gick ju sådär. På uppvärmningen kändes han trippig, spänd(gick och kasta med huvudet,. främst i skritten) Men som Fredrik sa, det är ju först NU han ens orkar trava ordentligt i riktig arbetstrav, förr sprang han ju bara. Så man får inte kräva för mkt, han orkar ju inte det.

Vi skulle rida små serpentinbågar mellan bommar, på andra långsidan över några få bommar med varierande avstånd, och sedan skänkelvikningar på kortsidan. Men eftersom han var rätt spänd, fick jag fokusera på lugnet, och takten.

I galopparbetet gick vi nästan direkt över till att galoppera över två upphöjda bommar med ett språng emellan till en oxer. Gick helt okej :) han hoppar mkt bättre när han får hjälp utav bommar, såklart!

Hoppade två studs och 3 språng till en oxer, detta gick oxå bra. Kom in bra på hinder även om det gick lite väl fort kanske. Avslutade med att travhoppa några kryss med bommar framför innan vi lade ihop alla övnigar till en liten bana.
Det svåraste var att hoppa ett minihinder, kort dog-leg till ett travkryss, då skulle vi alltså hinna bryta av till trav på den korta dog-legen. Så två galoppsprång efter ett hinder i hörn, ner i trav 3-4 travsteg och hopp. Mycket svårare än det låter!

Var både nöjd och besviken efteråt. Och kunde inte låta bli att tänka (som så många gånger förr) "Om jag hade en häst med rätt förutsättningar, hade det varit roligare då?" Tanken ploppade upp under träningen, när HB inte ville trava utan passade, och passade och ja, han passade. Bröt jag av, skrittade några steg och försökte igen fortsatte han passa, drev jag på (små,små hjälper)  tog han galopp. Låter kanske hur enkelt som helst, men han har lärt sig att komma undan på detta viset när det blir jobbigt.


men såklart jag inte vill ha nån annan häst :) Skulle inte byta honom mot något i världen ♥


Liten film från uppvärmingen, sen dog cp-kameran. Mest filmat på Julia och Dollar .. men bättre än inget kanske? typiskt bara att det var uppvärmingen som gick sämst, och är tråkigast att se på.




musik för er som föredrar det!


Vi kommer aldrig ge upp, och kämpar tillsammans oavsett vad ! ♥


Kommentarer
» Josefine Freéd

Vad kul med film igen Natalja! ;D Mer film åt folket :D Rätta takter...



Fina ni är!! :D

2011-12-11 // 20:43:34
URL: http://minfux.blogg.se/
» Hanna

synd att de var mest trav arbete på filmen, hade gärna velat se honom hoppa lite, kanske kan bli ett önskeinlägg till en annangång? :)

2011-12-11 // 22:26:05
URL: http://dailyhorses.blogg.se/
» maja

håller med där över vi vill se lite galopp det är ju därför man förljer ridtravar trav bloggar ;-)

2011-12-11 // 23:48:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback