Grym bloggtävling!



Snyggt schabrak och en cool tröja = självklart är man med och tävlar!
Klicka
HÄR eller på bilden ovan för att vara med du oxå!


Resultatslistan

Resultat Dressyrtävling 30/10-11

1.Henriette Ström 76p
2.Fanny Byström 75p
2.Natalja Hult 75p
4.Linnea Alfredsson 74p
5.Nelly Jerberg 61p
5.Anita Olin 61p
7.Jessica Johansson 59p
8.Sophie Dahl 57p
9.Meja Lundqvist 55p
9.Justine Andersson 55p
11.Mathilda Eklund 51p
12.Josefin Persson 0p

1.Natalja Hult 127p
2.Henriette Ström 122p
3. Veronica Fingalsson 114p
4.Lovisa Johannesson 108p
5.Julia Flöisbon 106p
6.Hanna Fagerling 97p



Såjäklanöjd! ♥

Bildbomd från tävlingen

Här kommer resten av bilderna, dessa är från andra klassen! V.I.N.S.T
Ja, jag är nöjd. Så jävla nöjd, och stolt! ♥



Kristin som är ägare till Pollux, och dotter hennes Rebecca, världens bästa hästskötare, fotograf och pepp!
Stort tack till er! ♥ Och ja, dom är norskar (;















tappar bakdelen lite, men halterna var helt klart värda en 8:a?


känslan ..











En delad andra plats och en vinst. Kunde inte ha gått bättre! ♥

Tävlingsresultat NRK 30/10/11

Gårdagens tävling kunde inte ha gått bättre! På framridningen till första klassen kändes Pollux väldigt mjuk och smidig. Och det var superkul att rida honom då det var över en månad sen jag satt på honom, och över ett år sen jag red dressyr på honom som skrivet tidigare. Red lite öppnor och slutor för att få honom lösgjord och med på hjälperna. Jobbade mycket med att få fram honom, och att han skulle svara snabbt då han har lätt för att bli vääldigt loj.
Kändes hur bra som helst, och när jag red in på banan var jag inte ett dugg nervös, bara extremt taggad! :D

Kände att jag slappnade av för första gången i ett dressyrprogram, och han var fint eftergiven. Känslan var underbar! Resultatet i första klassen blev en delad andra plats på 75p och kommentaren: Trevligt ekipage, Du rider verkligen precist och nogrant. Tänk på att inte driva hela tiden (fladdrande skänklar xD)

Till nästa klass var jag hur taggad som helst! Och Pollux som verkligen tyckte att det var hur kul som helst (han fullkomligt älskar att tävla), var lite väl ambitiös och bjöd på både piruetter och lite allt möjligt. haha! Jobbade mycket galopp för att få honom framåt och igång. Gjorde enkla byten för att få honom att svara snabbt, kändes riktigt bra. Inne på banan var känslan bra, men inte som i första klassen. Han dog lite inne på banan, men blev inge stora missar tycker jag. Han tog ett skrittsteg i första snett igenom, annars flöt det på riktigt bra. Han var så fin så. Dock räkande jag inte med ett såpass bra resultat som det blev. En VINST och domarens kommentar nu blev: Går i en stadig form, blir dock lite framtung och tappar stundtals bjudning. Men ett jättetrevligt ekipage, mjukt ridet och lycka till vidare!

Snacka om glad över domarens kommentar :') Och JAG vinna en dressyrtävling? hihi. SUPERKUL!
Underbara, fina Pollux ♥

Här kommer en FET bildbomb från framridningen och första klassen!


tänk låååångaa ben (;



När jag galoppade honom tänkte jag mest fram, därav att det ser lite flängit ut.



















Halterna var verkligen GRYMMA. Hela tiden! 8:or på 2 av 3 halter!


Nöjd häst, nöjd ryttare!









jääveel vilken rivstart han gjorde i fattningen, haha! söt


seexyy ;)




Kommer fler bilder inom kort! :)


inte nervös, vad har hänt?? :o

Är faktiskt inte ett dugg nervös inför imorgon, Det kommer bara att bli så kul!

Nu blir det läsa genom programmen, började läsa förut. Ute i god tid som vanligt vetni!
Ne men LC skulle jag nog kunna rida i sömnen och märke 1 var inte särskilt svårt ;)

Anna tycker inte jag är riktig som startar en dressyrtävling, på en häst man inte ridit på ett år. Och inte ens sutti på den senaste månaden! haha.


du kommer alltid att vara mosters grabb!



Jag och världens finaste Isac! ♥


Taggar tävling imorgon!

Var hemma i årjäng runt 18, då handlade vi och sen åkte vi hem och jag gick direkt ut till stallet.
Mockade,fixa höpåsar och allt det där, putsade all utrustning och duschade Pollux med liniment-shampo. Sammanlagt greja jag och Julia i över 3 timmar. Med både jobb och putsa utrustning.

Hillbilly fick sin vanliga,dagliga behandling med spolning av ben och kratsade samt oljade hovar. Ryktade honom en stund och pussade massor på honom. Hade tänkt att skritta igång honom imorgon, men han har en tappsko bak. Så får se om någon snäll själ kan slå på den snart.


Har varit en superhärlig helg hos bästa syster, och än är inte helgen slut. Imorgon blir det ju dressyrtävling med Pollux och på måndag har vi studiedag (årjäng har lov 2v tidigare än övriga sverige. då var vi i Grekland, remember?) och då blir det Halloween-ritt och tigga godis med Rebecca och Julia! haha. Man ska vara barnslig så länge man kan det! (;


nu börjar kalaset ..

och syster tjatar att jag ska stänga ner datorn ;) men måååsteee ju blogga!



Jag och gooaaa Isac!

Bloggtävling




Klicka
HÄR eller på bilden ovan för att vara med du oxå!


@ åmål

Efter två bussbyten och en grinig busskärring på bussen till åmål (haha) så är jag äntligen hemma hos syster!
Eller har varit det ett tag. Vi gick först och handlade, jag köpte goodiiis! :D
Ikväll blir det film och massa nyttigheter som chips och godis! gött.


Grattis världens bästa Mollie ♥


Hur jag förbereder mig inför tävling

På söndag är det alltså dressyrtävling med Pollux. Tänkte skriva lite om hur jag förbereder mig inför detta.

För det första, ska du tävla dressyr på hästen år 2011 så rid ett barbacka dressyrpass 2010 och rid ingen mer dressyr efter det. Sedan kan du hoppa för tränare och rida ut någon gång då och då i månaden, övriga dagar rids hästen av sin ägare eller går ridlektioner.
Du kan även starta en lätt hopptävling sommaren 2011, förslagsvis 70 och 90.
Veckan som tävlingen är, rider du inte hästen alls. kanske skrittar ut dagen innan tävling för att få hästen till platsen där du ska duscha och göra den fin.

HAHA. Skämt åsido ;) Men detta är alltså vad jag har sysslat med tillsammans med Pollux det senaste. Jag har ALDRIG ridit honom i en dressyrsadel och har inte ridit dressyr på honom på ett år. Och det var barbacka. Har hoppat honom enstaka gånger för Fredrik och varit med på en lätt CR.
Meeen detta blir nog bra ändå ;)


Pollux och jag på fredrikträning i säffle!

Eftersom jag åker till min syster i åmål idag och kommer hem rätt sent imorgon, så kommer jag inte hinna rida då heller. Ev ska jag skritta honom hem till mosserud på lördag kväll. Tävlingen är på söndag ;) HAHA! Men vi kör på framridningen och hoppas på det bästa ;) Pollux är rätt trygg och är bra på att anpassa sig, läromästare som han är!

Allting har en mening ?

Tror ni på ödet, att allting har en mening? Det gör jag. Jag tror att allting har en mening. Det kan göra så jävla ont, inombords. What does'nt kill you, makes you stronger? Jo, jag tror fan på det. Att man blir starkare av motgångar och dom där ångest och panik-känslorna.

Och som ridolycks-inlägget jag skrev tidigare, det är FRUKTANSVÄRT när ngt sådant händer. Men jag tror vi ändå lär oss att uppskatta det vi har, och det borde vi. För när som helst, NÄR som helst kan det vara slut. över. borta. föralltid.
Aldrig mer .. ett hemskt ord!

Men nu ska vi inte deppa ihop helt här (; Jag tror iaf på ödet, att allt sker med en mening och att det finns såkallad änglavakt. Som lär oss uppskatta det vi har, och se. Inse.





Ta vara på varje minut, för allt har sitt slut.

Ridolyckor

Alla har vi väl någon gång varit med om något riktigt hemskt har hänt när vi varit med våra underbara hästar?

Tänkte skriva lite om de värsta jag varit med om när det gäller hästOLYCKOR.

2007
Året jag hade fina Pluto Csardas. Världens snällaste och bästaste läromästaren, men inom hoppning var hon mycket bestämd och vägrade i stort sett alltid på första språnget (fix-ide när ryttaren inte red ordentligt). Och jag som inte var så erfaren hoppade henne en dag i hagen (innan vi hade paddocken) Hon vägrade kanske 2 ggr och 3:e så tänkte hon hoppa, men kastade sig åt sidan och jag flög av på sidan och hamnade under henne, hon trampade mig på bakhuvudet så att mitt ansikte trycktes ned i den stenhårda backen. Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag fick en BLÅ, SVULLEN NÄSA. Och detta var två dagar innan jag började sjuan. Ny stad, ny skola, ny stad. Hej! Jag heter Natalja och har en blå näsa. hahaha och så kmr jag ihåg att jag fick blue lotion i ögat, ner vi skulle minska svullnaden (som inte blev mindre) Inte att rekomendera, aj fan va det sved!

2009
Jag skulle leda Never Satisfied (fölsto) över ett lerigt dike i en hage istället för att gå runt (fråga inte varför, ung och dum och lat antar jag)
Vilket resulterade i att jag ramlade omkull och hästen efter mig och över. Min arm klämdes fast under hennes framben och hon sprattlade i full panik. Det enda jag tänkte var: Nu reser hon sig och ställer sig på mitt ansikte ..
Men denna tjej var en mycket klok gammal dam, så när jag proade och pratade lugnt med henne så låg hon stilla kvar och jag kunde lirka mig loss. Gick med skakande ben tillbaka hem till gården .. Inte en skråma på hästen, men jag åkte in till sjukhuset i Årjäng med vad jag trodde var bruten arm. Det doktorn sa: Åh, va fint ni har bandagerat. Detta var så fint fixat, så det vore synd att ta av bandaget. Ööh HALLÅ? Häst, 600kg, på min arm. Fint bandage?? Jävla dum i huvve.

2010
Jag, Ewelina, Lovisa och Elenor var ute och red. Jag red Loke och när vi kom till Longtjärn låg där en "pinne", som jag tyckte var perfekt att hoppa över. Utan att underöska vad som låg bakom och med endast 1-2 galoppsprång innan "hindret" så hann inte Loke se det, utan fastnade med frambenen i pinnen som låg bakom. Han stöp rätt ner på mulen och jag flög av. När jag låg på backen, såg jag Loke ÖVER mig. Uppochner. han gick alltså omkull och gjorde en "volt" (haha, volt .. Och volta xD) Och han landade på ryggen, bara några centimeter ifrån mig. Han gjorde ALLT för att inte landa på mig. Fina ponny. Jag hade änglavakt! Sedan skulle jag skritta honom hem, med skakande huvud, ajajaj arm och allmänt yr. Loke var dock lika pigg och glad som vanligt. Och även fast jag lovat att vi bara skulle skritta .. så galopperade jag hemåt i full ponnygalopp. hahaha (; oopsii

2011
Jag och Hillbilly var i somras ute och red. En skrittur som slutade i PANIK. Vi red en runda jag inte ridit på länge, men visste att på en liten stig att det finns ett järnrör som går ner i backen(typ nån vägskyltgrejsimojs har suttit i den tror jag) Iaf, så trodde jag att jag tog rätt väg, men det gjorde jag inte. HB trampade rätt ner i ett rör i backen av betong, fastnade tack vara bootsen som hindrade benet att åka hela vägen i röret. För det första fick Hillbilly panik, och försökte rycka loss benet. Tårarna bara rann och jag visste inte vad jag skulle göra. Lugnade ner honom, och fy vilken lättnad att han litar på mig såpass som han gör. Så han stog helt blickstilla med "matte, vafan ska jag bara stå här och vänta på bättre tider för - blicken" i 10 sek medans jag panikslaget sms:a Anna. NU DÖR HAN, RING! (lite väl överdramatiskt kanske..) Men precis då så tog han ett ryck och kom loss. Och lättnaden var SÅ stor. Jag lutade mig mot honom, och lät tårarna rinna. Hela jag SKAKADE och när Anna sedan ringde var jag i chock. ÄNGLAVAKT. Trodde seriöst han skulle dö. Och då skulle jag också dö. Strypa mig med tyglarna eller nåt ..



Sen finns det massor av fler saker "värda att nämnas" fast detta är mer roligt? När jag, Rebecca och Lovisa var ute och körde Halloween-ritt med Ross, så ramlade Rebecca ur vagnen och jag som är lite efterbliven när det gäller reaktionsförmågan .. körde över hennes fot, hahahah xD Jag och Lovisa typ .. dog av skratt? men sen skärpte vi till oss och hjälpte lilla Rebecca ;)

Och en gång när jag och Rebecca var ute och red Loke och Pollux så skulle jag börja trava, och det var rätt mjukt underlag och Pollux snubblar och går omkull, landar rätt på HUVUDET. Ja, huvudet. För både pannbandet och nosgrimman tappade blingstenar ;) haha. Men usch, det var inte kul. Trodde jag skulle få honom över mig, 700kg häst lixom ..Och stackars lilla (stora) Pollux förstås!

Och den gången jag och Ewelina skulle ta en skrittur och den slutade med bruten arm (Evelinas) Men på vägen till akuten satt vi helt som vanligt och skratta och dampa xD Den dagen var SJUKT kul trots allt ;) haha ..
Ni måste nog tro jag är sjuk i huvudet. Men det är sånt man får ta ;)


Dela gärna med mig om era olyckor inom hästsporten :) trots att det är hemskt att läsa om ..


Dissar dyon schabrak ;)

Dissar detta schabrak! Det ser så himla skrynkligt ut? haha .. Men färgen och så är det inget fel på, jag gillar loggan. Men jag hade då istället valt ett nästintill likadant fast från schockemöhle, Detta från dyon ser ut att vara värsta slitet och urtvättat, trots att det är helt nytt. Va tycker ni då :)


Random shit

Sitter på skolan, i datasal. Vart annars? haha. Ska sitta här till 12 och jobba med en hemsida .. Sista lektion får vi träna på prov som vi har imorgon. Eller nej, vi har engelska sista timmen! Sen ska jag upp till årjäng en sväng. Köpa present till Mollie och en ny plattång. tror jag. För den jag har nu, SUGER. Stänger av sig heela tiden och bara dampar. Jag kan inte leva normalt utan en plattång ..



Denna ska jag nog köpa .. hade en sån, och den var bäst! Tills den sluta fungera .. så just nu har jag en från typ Clas Ohlsson.. hahaha. Min första plattång så ni kan tänka er hur gammal den är, typ 7 år så aa, inte konstigt den dampar. TEJPAD är den oxå .. haha.

Don't cry because it's over. Smile because it happend!


Världens bästa älg ♥



Jag menar, kolla på honom?! Läckerbit ;)


Showmaster schabrak

Hööks har fått in nya färger på en modell av showmaster-schabraken. Hiss eller Diss?


     


Startlista till söndag

Dressyrtävling 30/10-11

Märke 1

1. Fanny Byström- Celsius
2. Meja Lundqvist- Enets Linus
3. Sophie Dahl- Triniton
4. Linnea Alfredsson- Valentino Rossi
5. Maja Jansson- Nypon
6. Henriette Ström- Beauty
7. Anita Olin- Kickan
8. Natalja Hult- Pollux
9. Nelly Jernberg- Ekslätts Poseidon
10. Jessica Johansson- Celsius
11. Justine Andersson- Enets Linus
12. Mathilda Eklund- Triniton

LC:1

1. Veronica Fingalsson- Thulo
2. Julia Flöjbon- Dollar
3. Lovisa Johannesson- Söstholms Russ
4. Hanna Fagerlind- Bostorps Belinda
5. Natalja Hult- Pollux
6. Henriette Ström- Alfa Omega

LB:1

1. Susann Zidén- Ferdinand
2. Karin Fransson- Yuntero

Detta ska bli roligt!  Kanske skulle ha anmält mig till B:1 istället? sämst 3:a lixom ^^


bild på mig och Pollux från förra hösten.


Helgens planer

Överlever jag denna skolvecka, så känner jag på mig att helgen kommer bli rulig!

På lördag ska jag till min älskade syster. Lilla Mollie fyller ett år, så det ska självklart firas! Och träffa fina Isac oxå! happiness. Mormor, mamma och hennes nya + en hans son kommer dit oxå. Så får träffa dom två för första gången. Trevligt i guess! :)

Och på söndag dressyrtävling med Pollux! Hade tänkt starta HB, men eftersom det är som det är så får jag rida fina Pollux istället. Tack Kristin och Betty för att jag får låna honom både nu och nästa helg! ♥



Jag och syster med hennes fina barn. Min syster har nog världens finaste (och konstigaste fast på ett bra sätt) lilla familj! ;)

Läget med Hillbilly

Som ni kanske vet så rids inte HB just nu. Detta för att han har haft röta i hoven, vilket hovslagaren dock fixade till och jag skulle hålla det fritt från fukt. Inte helt lätt med leriga hagar .. men har haft hoof putty i hålen och det gick bra. Tills förra veckan då han inte längre ville trava, utan passade eller tog galopp (för att inte belasta) Han haltar inte, men han har ju ont vid "tryck". Jag vet dock nu hur det ska behandlas för att bli bättre och har fått tips från Kristin (hennes förra häst Lido hade exakt samma "problem") och hovslagaren, ja och Anna då förstås. Vad skulle man göra utan henne?

Så nu ska han alltså stå, hur länge vet jag inte. Men två skoningar gissar jag på så är det borta. Dvs typ 3 mån (han är inte nyskodd) Då är hålen borta, och förhoppningsvis har han då inte ont av "rötan".

Komplicerat och jobbigt .. stackars lilla bebisen! Men kan nog vara skönt med lite vila från varandra. kanske.



Lite typiskt nu när det är både tävlingar och fredrik-träningar på gång bara .. :(

Det är ju Måndag ..

Dagen började med sovmorgon, men lyckades ändå försova mig? Så trött, sur och grinig tjej var det här imorse! Men när jag vaknat till liv bestämde jag mig för att ta mig i kragen och plocka fram positivismen ;)

Skolan var väl helt okej, gick med Moa ner från bussen (rolig hon haha) , kolla datorn i nån timme tills foto-lektion börja och sedan fotade vi typ natur i tre timmar. kul. not.

men,men. Hemma väntade som vanligt jobb med ridlektioner, bara en grupp idag vilket var skönt. Sedan hade någon snäll mockat och spånat till HB oxkå! tack ♥ Höpåsarna var lkar oxå då hon som jobbar gör hö till alla samtidigt, så behövde bara fylla vatten idag! LYX! Sedan tog jag in bebis och spolade ben och kratsade hovar, han fick alltså komma in tidigt idag. Redan runt 19. Men viktigt att hovarna och karlerderna hålls rena och torra så länge som möjligt. Och jäääveel va överenergi han har. REDAN efter typ 4 dagars vila? Skrapar höögt med frambenen när man pratar med honom, kastar med huvudet, ger den här busiga blicken med glimt och kommer springandes och gnäggar när man ropar. Sötast i stan, men busig är han!



Bild från ett sämst ridpass i våras. usch hur han såg ut .. inte konstigt att ridpassen gick som dom gick.
Ibland behöver man se dessa bilder, hur ful han var, hur jag red, hur hemskt det såg ut och vilken UTRUSTNING man hade. skäms ♥ (dock har jag ingen utrustning på denna bild som jag är emot, förutom att det är förjävligt fult .. haha)

Ny blogg

Vet att vissa kommer få damp på mig nu för att jag byter blogg IGEN. Antingen det eller radera alla inlägg vetni ;)

Dom flesta hittade väl hit via nataljas.blogg.se så ingen presentation behövs? Hade btw tänkt börja på myshowroom, men jag gillar nog blogg.se ändå! Detta kommer att vara min nya blogg nurå .. tills jag tröttnar! haha. Kommer inte bara blogga häst, utan allt möjligt i mitt liv.

Designen är bara tillfällig. Tills jag orkar med att fixa nåt nytt.


gaaammal bild.