Hur är Hillbilly att rida ?


Dressyr - För det mesta är han mycket trevlig! I skritten kan han (tro det eller ej .. ) vara lite loj, och man måste jobba för att få honom att trampa på ordentligt med bakkärran. Har hyfsat lätt för öppnor, skänkelvikning och liknande arbete ibland blir han dock lite för ambitiös och gör lite vad han tror är rätt. Samma sak med halter, ibland flyter han iväg med rumpan då han tror jag ber om framdelsvändning .. så det gäller att var tydlig men bestämd. :)



Traven är hans bästa gångart! Utan tvekan. :) Rör sig trevligt tycker jag, och är lätt att variera formen på. Mjukt stöd i tygeln. Man måste dock ha mycket ben och inverkan för att få honom att JOBBA traven. Inte bara böja in nosen och springa med benen. Har lätt för att ställa, böja och bli mjuk i traven. Älskar att jobba i trav med Hillbilly!

Galoppen är inte så stark ännu, utan för det mesta 4-taktig. Dock har den blivit mycket bättre när han orkar att få med sig bakkärran och förutsättningen att jag klarar av att inverka rätt. Galoppen blir bättre ute eller vid hoppning, då han automatiskt blir lite piggare och jobbar uppför.




Hoppning
- I hoppningen är Hillbilly pigg, men inte stark! Han kan dock dra lite i tyglarna när han tycker det är roligt, eller om han själv tycker han gjort något riktigt bra språng ;) Innan hinder kan han slå med huvudet för att han vill ta tag i hindret så att säga. Men han är ändå väldigt lyhörd!
Över hinder har han inte bästa tekniken, men han gör alltid sitt bästa och är väldigt rädd om sig! Han lyfter gott på benen. Kan vara tittig på hinder med grindar, eller liknande. Men så länge vi litar på varandra så hoppar han så fint så! Gör btw byten lätt! Krävs liten hjälp och han "luftar" bra. :)



Uteritter - PIGG! hihi. Travar för det mesta med högt steg och är jättelycklig! Finaste. Det är olika från dag till dag, men vid joggingturer är han oftast väldigt trevlig och går att jobba som i paddocken. Lång och låg, skänkelvikningar osv är inga problem. Andra dagar kan han vara väldigt pigg och bara takta, vilja springa fort! Men efter lite halvhalter och liknande jobb är det inga problem. Även om det kan vara svårt att få honom avslappnad vid såna turer. Men för det mesta är han pigg, men trevlig!


Hillbilly är som jag skrivit tidigare, "Natalja-riden". Då det bara är jag som utbildat honom under dessa 2 år som vi snart varit tillsammans, så är han VÄLDIGT inställd på MIN ridning och inverkan. Han är precis som jag vill ha min drömhäst (fast hopptekniken och galoppen kunde vart bättre .. vi jobbar på det! ;)

Lite övrigt: Hillbilly är pigg, känslig, svår, men otroligt lyhörd och VILL ALLTID göra rätt ifrån sig.

Beröm är nog det bästa han vet!



Tror du att du skulle gilla att rida Hillbilly ? :)
Isåfall, vilken gren tror du han skulle vara roligast att rida i? Hoppning, dressyr, uteritter.

Kommentera allt kring Hillbilly ridningsmässigt! Alltid kul att läsa, positivt som negativt :D


Kommentarer
» nelly

Sv; tänk dej då 2an xD Den var assjuk har aldrig vart med om något värre! Och det räcker ju bara att se han huvudpersonen :P

2012-02-13 // 21:52:35
URL: http://blixtras.blogg.se/
» jossan

Han verkar så trevlig! Känner igen mig mycket i det du skriver, för en del stämmer in på Bellan. :-)



Jag skulle nog gilla att hoppa honom bäst. ;)

2012-02-13 // 22:12:36
URL: http://minfux.blogg.se/
» Lina m. ridtravaren Siren

Låter ganska likt Siren i dressyren + på uteritter, så skulle nog föredra att dressyra honom eller att rida ut haha :D Fin är han!

2012-02-14 // 15:58:51
URL: http://supertravarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback